Landets største Case IH-forhandler nærmer sig en halv milliard i omsætning

S.D. Kjærsgaard, med hovedsæde i Frejlev ved Aalborg, har netop afsluttet årsregnskabet, der nåede en omsætning på 491 millioner kroner, det højeste resultat i virksomhedens historie.

S.D. Kjærsgaard A/S, landets største forhandler af maskiner fra Case IH, rykker frem på toplinjen. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse. Her fremgår det, at omsætningen i det seneste regnskabsår, hvis periode sluttede den 30. september, tager et hop på 20 millioner kroner. Konkret er omsætningen steget fra 471,2 til 492,5 millioner kroner.

Bundlinjen følger dog ikke med. Selv fremhæver selskabet i sin pressemeddelelse, at resultatet før skat er faldet fra 21 til knap 17 millioner kroner. Ifølge S.D. Kjærsgaard skyldes tilbagegangen dog primært øgede investeringer i organisationen og en sikring af et konkurrencedygtigt lønniveau til medarbejderne.

- Vi er godt tilfredse med de opnåede resultater. Vi har investeret i flere medarbejdere, og så har vi set et behov for at sikre, at vi kan tilbyde konkurrencedygtige lønninger, så det fortsat er attraktivt at være en del af en krævende branche. Der er tilført nye funktioner, som skal være med til at styrke organisationen, således vi kan levere den service og fortsatte indtjening, der kræves for at være en seriøs spiller i markedet, udtaler Palle Kjærsgaard, adm. direktør og medejer hos S.D. Kjærsgaard.

Entreprenørmarkedet lander blødt.

- De foregående år har entreprenør-markedet være glohedt, og heldigvis ser det ud til at lande blødt. Vores kunder har fortsat travlt, men nu på et mere normalt aktivitetsniveau. Og det vil også blive et sundere marked for vores kunder over tid, både i forhold til at kunne bevare et sundt overblik og rekruttere. Og når det er godt for vores kunder, er det godt for S.D. Kjærsgaard, lyder det i pressemeddelelsen.

S.D. Kjærsgaard sælger maskiner fra sine afdelinger i Jylland og på Sjælland. Case IH-forhandlingen har S.D. Kjærsgaard haft i de jyske områder siden 2005 og på Sjælland siden 2020. Selskabet fremhæver, at man, i modsætning til andre maskinhandlere, har valgt at specialisere sig inden for ét mærke, Case IH.

- Der er så store muligheder, krav og forventninger fra vores kunder på alle de teknologier, som Case IH tilbyder indenfor fjernsupport og selvkørende maskiner, at vi har valgt at fokusere på det. Vi skal være så gode til at servicere vores kunder, at vi kan tåle, de besøger konkurrenten for at købe en plov, lyder det fra S.D. Kjærsgaard.

Fjernsupport

Maskinhandleren har valgt at etablere et nyt forretningsområde med ansættelsen af en leder for teamet, der giver fjernsupport og holder øje med de Case IH og Case Construction-maskiner, der kører med »Sitewatch« og »Connect«.

Der kan aflæses eventuelle fejlkoder, driftstemperaturer, og uploade nye programmer. Desuden har SDK AFS Support-teamet til formål at assistere i den travle periode, når landmændene skal i marken, og sammenkobling af udstyr og datakort kan drille.

S.D. Kjærsgaard har i noget tid bygget på et nyt domicil i Ringsted til sin sjællandske forhandling. Det er selskabets hidtil største investering med opførsel af cirka 2.800 kvadratmeter showroom, værksted, lager og vaskehal på en 30.000 kvm stor grund helt ud til motorvejen.

- Vi har nu været fem år med egen afdeling på Sjælland og tager her inden nytår springet og starter indflytning til Knudslund Allè 40 i Ringsted. Det er kæmpe stort for os, familien og vores medarbejdere. Og vi håber, vores kunder vil omfavne stemningen og den service, vi håber at kunne levere, siger Palle Kjærsgaard.

Der inviteres til åbningsfest lørdag den 3. februar 2024. Tilmelding sker hos S.D. Kjærsgaard’s sælgere.

Generationsskifte

Imens arbejder selskabet på at sikre sin fremtid. Der er tre generationer i bestyrelsen. Ole Kjærsgaard kunne i 2023 fejre 65 års jubilæum, og nuværende direktør, Palle Kjærsgaard, markerede 30 år i familie-virksomheden, samtidig med annonceringen af et generationsskifte, hvor 4. generation blev majoritetsaktionærer.

Det er brødrene Søren Kjærsgaard, 23 år, og Simon Kjærsgaard, 19 år, der har overtaget majoriteten af SDK Holding, som ejer 100 procent af S.D. Kjærsgaard A/S. De har begge siddet i bestyrelsen i en årrække.

- Vores mål er, at vi skal være attraktive at eje og være et godt sted at arbejde og have tilfredse kunder. Vi er i en branche, hvor flere af vores store konkurrenter er tunge kapital- og andelsvirksomheder med en helt anden ejerstruktur og kapitalgrundlag, end vi har. Vi har med en klar strategi for et fremtidigt ejerskab i familien sat en retning, der er god for S.D. Kjærsgaard og dem omkring os, lyder det fra Palle Kjærsgaard.

Læs også