Udlandslandbrug får trecifret millioninvestering fra landets næstrigeste familie

Heartland-koncernen, et holdingselskab, som varetager investeringer for Holch Povlsen-familien, har skudt 186 millioner kroner i FirstFarms.

Det store, børsnoterede udlandslandbrug FirstFarms A/S får nu en stor pengeindsprøjtning fra landets næstrigeste familie, Holch Povlsen.

Det skriver FirstFarms i en pressemeddelelse.

Konkret investerer Heartland-koncernen, et holdingselskab for Holch Povlsens investeringer, 186 millioner kroner i udlandslandbruget i form af en rettet aktieemision og udstedelse af konvertible obligationer.

FirstFarms skriver, at man med kapitaltilførslen er bedre rustet på at levere på sin strategi frem mod 2028, hvor målsætningen er at fordoble omsætningen og indtjeningen. Konkret skal omsætningen op på 750 millioner kroner, mens driftsresultatet, EBITDA, skal ramme 240 millioner kroner. Noget, der både ved ske gennem organisk vækst og opkøb.

- Det er med glæde og stolthed, at vi har tiltrukket en så stor og anerkendt investor. Vi deler værdisæt med Heartland-koncernen og har et interessefællesskab omkring jord, landbrug, natur og miljø. Med Heartland-koncernen i ejerkredsen styrkes vores muligheder for at eksekvere på vores planer og for at nå vores målsætninger. Kapitaltilførslen giver desuden grobund til vores vision om at udvikle os til en af Europas bedst drevne og mest profitable virksomheder indenfor jordbrug og fødevarer, siger Anders H. Nørgaard, adm. direktør, FirstFarms A/S.

Omstilling

Med kapitaltilførslen opnår Constantinsborg A/S, et selskab i Heartland-koncernen, en ejerandel af FirstFarms på 10,77 procent af aktiekapitalen, og såfremt Constantinsborg vælger at udnytte retten til at konvertere obligationen til aktier, vil Constantinsborg opnå en ejerandel på 18,78 procent baseret på det antal aktier, som tegnes i den rettede aktieemission.

- I Heartland er vi glade for investeringen i FirstFarms, der stræber efter at etablere sig som en af Europas bedst drevne virksomheder inden for jordbrug og fødevarer. Samtidig, og ikke mindre vigtigt for os, adresserer og arbejder FirstFarms ambitiøst med den nødvendige omstilling, som landbruget står overfor. Det glæder vi os til at blive en del af og følge, udtaler Lise Kaae, adm. direktør i Heartland A/S.

Kapitaltilførslen gennemføres ved bestyrelsens beslutning dags dato om at forhøje FirstFarms’ aktiekapital med nominelt 12 millioner kroner nye aktier á nominelt 10 kroner mod kontant indbetaling af 81 kroner pr. aktie ved en rettet emission fra FirstFarms til Constantinsborg.

Bestyrelsen i FirstFarms har samtidig hermed besluttet at optage et lån på 89,1 millioner kroner fra Constantinsborg mod udstedelse af konvertible obligationer uden fortegningsret for eksisterende aktionærer samt til at foretage den dertilhørende kapitalforhøjelse på maksimalt nominelt 11 millioner kroner.

Heartland-koncernen er hovedsageligt ejet af Anders Holch Povlsen, der har tjent sine penge på Bestseller-koncernen. Blandt FirstFarms øvrige ejer finder man andre prominente navne inden for landbruget, som Henrik Hougaard, grovvareejer Claus Ewers og lensgreve Bent Wedell.

Læs også