Østjysk siloproducent går mere end 2 millioner tilbage

Assentoft Silo A/S i Randers oplever milliontilbagegang på bundlinjen i forhold til årets forinden, men ledelsen er tilfredse med årets resultat.

Rutsjebaneturen ser ud til at fortsætte hos den Randers-baserede siloproducent Assentoft Silo A/S.

Resultatet på bundlinjen har de seneste fire år gået meget op og ned. I 2022 præsenterede den østjyske siloproducent er overskud på 5,7 millioner kroner efter et år med mange projekter i ind- og udland indenfor landbrug og industri.

Det seneste årsresultat viser imidlertid tilbagegang og lander på 3,4 millioner kroner, hvilket er en tilbagegang på 2,3 millioner kroner – svarende til lidt over 40 procent.

Ifølge ledelsesberetningen har virksomheden fortsat sine normale driftsaktiviteter og der har ikke været enkeltstående begivenheder i regnskabsåret, som er af så væsentlig karakter, at det kræver omtale i ledelsesberetningen.

Anders Damgaard, som er adm. direktør i Assentoft Silo, forklarer dog, at forklaringen bag årsresultatet ligger i virksomhedens projekter.

- Vi arbejder meget projektorienteret. Nogle år afslutter vi store projekter og andre år lidt mindre projekter. I 2022 afsluttede vi nogle store projekter, mens det i 2023 var lidt færre projekter, siger han til Effektivt Landbrug.

Tilfredshed trods tilbagegang

Et nærmere kig på regnskabet for Assentoft Silo viser, at virksomheden har øget bruttoresultatet i 2023 til 27,3 millioner kontra 26,5 millioner kroner året før.

Netop det projektorienterede arbejde giver dog en god forklaring på, hvorfor årsresultatet har svinget fra år til år. Og selvom årets resultat giver mindre overskud end sidste år, er der stadig tilfredshed at spore hos Anders Damgaard.

- Vi er bestemt tilfredse med resultatet. Vi har også en søstervirksomhed, Åbybro Maskinfabrik, hvor det er gået godt. Vores samlede forretning svarer til 2022, siger direktøren.

Ordrer ind i 2025

Mens der i 2023 blev afsluttet nogle mindre projekter end året før, har man stadig rigeligt at se til hos Assentoft Silo. Anders Damgaard beretter, at man følger med i udviklingen i brancherne, som der arbejdes i.

- Vi er med i flere brancher, så vi følger naturligvis udviklingen i hver branche. På nuværende tidspunkt er der dog ingen alarmklokker, som bimler og bamler, lyder det fra direktøren.

Tværtimod har Assentoft Silo også ordrer ind i 2025 i flere af brancherne.

- Indenfor landbrug har vi en del fine ordrer, vi slutter af. Vi har også biogas i både Danmark og Canada, som vi arbejder på. Serviceforretningen med regelmæssig service til landsbrugskunder kører også fint, og samlet har vi også ordrer ind i 2025. Vi er derfor optimistiske omkring 2024-regnskabet, som virker meget i tråd med det, som vi gerne vil, siger Anders Damgaard.

I det seneste regnskab har Assentoft Silo også vækstet sin egenkapital, som er steget fra 20,8 millioner til 21,6 millioner kroner.

Læs også