DI Byggeri:: Morsø Kommune er nordjysk mester i at give byggetilladelser

Flere nordjyske kommuner bør sætte mere fart sagsbehandlingen, mener DI Byggeri Nordjylland.

I Nordjylland er der store forskelle på, hvor lang tid man skal vente på at få byggetilladelsen i hus. Det viser en ny analyse fra DI Byggeri.

Mens Brønderslev har barberet 16 dage af sagsbehandlingstiden sammenlignet med sidste år, går det den modsatte vej for flere andre kommuner i Nordjylland. I Vesthimmerlands Kommune er sagsbehandlingstiden fordoblet.

I Morsø Kommune tager det i gennemsnit 23 dage at få sagsbehandlet en byggesag, mens det i Jammerbugt Kommune tager 77 dage i gennemsnit.

- I halvdelen af de nordjyske kommuner er den gennemsnitlige ventetid forlænget i forhold til året før. Det bør få kommunerne til at se på, om der kan gøres mere for at sikre virksomheder og borgere en bedre service, siger Michael Jørgensen, der er formand for DI Byggeri Nordjylland.

Ventetiderne er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det dermed er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på. Den gennemsnitlige ventetid på en byggetilladelse i Nordjylland er steget fra 41 dage i 2020 til 51 dage i 2021.

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at ventetiden samlet set er steget, men vi oplever også kommuner, som kæmper med en langt større bunke af ansøgninger, siger Michael Jørgensen og fortsætter:

- I Hjørring er der en stigning i ansøgninger på 30 procent, og i Aalborg er stigningen 17 procent. Der er dog også kommuner, der har færre sager og stigende sagsbehandlingstid. Det skal kommunerne arbejde benhårdt på at ændre, siger han.

Læs også