Forhøjet teknologistøtte til gartneribranchen

Gartnerierne bliver i en ny teknologistøtteordning tildelt en større pulje penge end i mange år.

Landbrugsstyrelsen har afslået at give tilskud til installering af sprøjtebomme i væksthuse, som kan formindske forbruget af pesticider ved at dosere mere nøjagtigt hen over bordene med potteplanter. Men styrelsen har lovet at overveje det med virkning for fremtidige tilskudsordninger. Foto: Tenna Bang. - Det er en relativ pæn andel af det samlede beløb, siger Bjarne Pugholm Johansen om øremærkningen af 55 millioner kroner af støtteordningen for Klima- og Miljøteknologi 2022 til gartnerierne. Foto: Dansk Gartneri


Gartnerierhvervets væksthuse er generelt for en stor dels vedkommende opvarmet med den dyre naturgas. På Fyn er forholdsvis flere gartnerier fjernvarme fra Fynsværket.
Kilde: Landbrugs- og gartneritællingen 2021 (Danmarks Statistik).

Dansk Gartneri ser med tilfredshed på, at den nye støtteordning for Klima- og Miljøteknologi 2022 i jordbruget har afsat mange flere penge til at ruste gartnerierhvervet med højteknologi, der skal nedbringe forbruget af pesticider, energi og gødning.

Ordningen indebærer en samlet støtte til landbrugere og gartnere på samlet set 244 millioner kroner over to år. Heraf er 55 millioner kroner øremærket til gartnerierhvervet.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også