bannerPos

Kender du papirtypen?

De mange »papirtype-landmænd« vil blive helt vildt glade for beslutningen om at sige farvel til papir og goddag til digitale løsninger, skriver Morten Langgaard. Arkivfoto

AF: MORTEN LANGGAARD

PRODUCT PORTFOLIO MANAGER SEGES
20-09-2019 10:37
Både jeg og mine gode kolleger her i Seges og DLBR vil rigtig gerne hjælpe »papirtype-landmanden« ved at gøre hans livs meget lettere, skriver Morten Langgaard.

Det er landmanden, der elsker bunker af papir – i hjørnerne, på skrivebordet, i skufferne og måske endda flydende rundt på gulvet. Han elsker papir. Og han får indsigt gennem fingerspidserne, når han bladrer, sorterer og leder bunkerne igennem for at finde det helt rette ark.

Det er ham, der udskriver alle regnskabsbilag – og sorterer dem i bunker med betalte og ubetalte. De betalte kommer i skuffen, hvor de ligger lunt og godt, indtil de bliver afleveret hos en DLBR-assistent, når momsafregningen nærmer sig. Lige inden bilagene afleveres, kommer de en tur op af skuffen, så landmanden kan skrive eventuelle kommentarer på. 

- Kender du sådan en papirtype-landmand? Det gør jeg. Masser af dem endda

Han får sit økonomiske overblik ved at tjekke kassekreditten på et kontoudtog fra banken. Og når han skal tjekke, om alle bilag er der, lægger han dem alle på gulvet og markerer ét efter ét på kontoudtoget.  

Kender du typen?

Bagefter sætter han bilagene i datorækkefølge, og så er han klar til at aflevere mappen hos DLBR-assistenten. Og når mappen kommer retur – sammen med en revisionsliste – har den typisk været væk fra virksomheden i et par måneder, mens nye print, bilag og bunker er kommet til. Det økonomiske overblik og nyttige indsigter skaffer han sig ved at bladre i mappen. 

Kender du sådan en papirtype-landmand? Det gør jeg. Masser af dem endda. Og altså… han er oftest både dygtig og rar, og jeg er ikke ude på at drille ham.

Men både jeg og mine gode kolleger her i Seges og DLBR vil rigtig gerne hjælpe ham ved at gøre hans liv meget lettere. Og selvom han elsker papir og måske synes, at det er en smule voldsomt at skulle vænne sig af med den regnskovstruende adfærd, så lover jeg ham, at han – måske efter en kort periode med abstinenser og opstartsvanskeligheder – vil blive helt vildt glad for beslutningen om at sige farvel til papir og goddag til digitale løsninger.    

Nemt at komme i gang

For der er så mange fordele ved de digitale løsninger. Processen bliver mere enkel, og du sparer tid, får bedre overblik og slipper for papirbøvlet og alt for meget kedelig administration. Samtidig får du et hurtigt og mere præcist beslutningsgrundlag, fordi du altid har adgang til dine personlige data – og det endda dagligt opdateret.     

Det er nemt at komme i gang med og kræver ikke de store it-kundskaber, men alliér dig alligevel med din DLBR-rådgiver for at komme bedst muligt i gang og for at få det optimale ud af mulighederne ved at gå digitalt. Og trøst dig med, at du ikke er alene – mange af dine kolleger står over for den samme rejse.

Bange for at komme til at savne bilagene? Bare rolig – det kan du stadig på en hvilken som helst skærm, du vælger.

Og hvad med den sprøde fornemmelse af papir mellem hænderne? Den behøver du ikke at undvære – papirflyvere bliver man aldrig for gammel til, sådan er det bare.

God flyvetur! 

Foto viser mulig ulv i Nordjylland

Vildtkamera har formentlig fanget billede af ulv, der ifølge ulve-redaktør har opholdt sig i Nordjylland siden 2017.

Landboforening skal have ny formand

Østdansk Landboforenings formand, Jørgen Petersen, trækker sig til marts efter hele 31 år som formand.

På rutchetur gennem det første år som selvstændig

Kasper S. Nielsen blev efter 10 års søgen endelig selvstændig mælkeproducent for godt et år siden. Afstanden fra bopælen på Sjælland til den kommende gård i Nordjylland og euforien over endelig at kunne se sin drøm gå i opfyldelse gjorde, at der var flere ting den unge landmand ikke lagde mærke til før underskriften var sat og han stod med nøglerne i hånden. Nu håber han, at andre kan lære af hans historie.

Økonomi i at forsikre sig mod lejesæd i stedet for at vækstregulere

Det kan betale sig for landmænd, der har lav risiko for lejesæd, at forsikre sig mod lejesæd og undlade vækstregulering, viser et projekt.

Pisk eller gulerod til økologerne

Økologisk VKST inviterer den 22. januar til årsmøde, der blandt andet kommer til at handle om klimaregulering.

1000 dage uden arbejdsulykker

Agilia A/S ved Videbæk fejrede i sidste uge, onsdag, 1000 dage uden arbejdsulykker. Virksomheden har over de seneste år øget sikkerheden på arbejdspladsen for at skabe et bedre arbejdsmiljø, oplyser virksomheden. Milepælen står i kontrast til en landbrugsbranche, der hvert år topper statistikkerne for arbejdsulykker.

Styr lyset i stalden via telefonen

Virksomheden NewRoniX, der leverer professionelle lysstyringer til industri og landbrug, oplevede stor interesse for deres løsninger på NutriFair i Fredericia.

Avisfusion i landbrugspressen

Fra midten af februar fusionerer LandbrugsNyt og LandbrugØst til én avis, hvor LandbrugØst bliver den fortsættende avis.

Minister besøgte vestjysk biogasanlæg

Fødevareminister Mogens Jensen (S) var i går på rundtur i det vestjyske, hvor turen blandt andet gik til Viftrup Biogas nær Spjald i Ringkøbing-Skjern Kommune
Side 1 af 1748 (34960 artikler)Prev1234567174617471748Next