Agri Nord anbefaler at få opgraderet til Windows 10

14. januar er det helt slut med opdateringer til Windows 7 fra Microsoft. Hvis pc’en ikke er opdateret endnu til Windows 10, er det om at få det gjort, lyder anbefaling fra Agri Nords it-afdeling.

Windows 7 skal pensioneres. Derfor bør landmænd, der i dag har Windows 7, opgradere til Windows 10 inden den 14. januar. Sådan lyder opfordringen fra IT-konsulent i Agri Nord, René Schou.

- Har du Windows 7 på din PC, vil din PC stadig fungere efter den 14. januar, men vil på sigt ikke være en sikker platform. Den vil være mere sårbar overfor sikkerhedstrusler og virus, da eventuelle sikkerhedshuller ikke bliver lukket, siger han

Han advarer derfor imod at fortsætte med Windows 7. Især når PC’en bruges i erhvervsmæssig sammenhæng.

Microsoft forpligtede sig til at yde 10 års produktsupport til Windows 7, da det blev udgivet den 22. oktober 2009. Denne periode er udløbet, og derfor stopper Microsoft med at udsende sikkerhedsopdateringer gennem Windows Update pr. 14. januar 2020.

Opgradering eller køb af ny PC 

Hvis man vil sikre sig, at PC’en er klar, når Windows 7 udløber, kan man enten opgradere sin nuværende computer eller købe en helt ny. 

- En opgradering kræver, at man tager en fuld backup af data (dokumenter, billeder, mails osv.) og reinstallerer PC’en med Windows 10. Dette kræver en gyldig licens til Windows 10, som skal tilkøbes. Eksisterende programmer skal installeres igen efter reinstallationen, forklarer Rene Schou. 

Man kan også vælge at købe en helt ny PC. 

- Den er født med Windows 10 og vil samtidig kunne gøre brug af de seneste hardwarefunktioner, der gør din PC endnu mere sikker. Fremgangsmåden er den samme som ved opdatering til Windows 10 – der skal tages backup af brugerdata, og programmer skal installeres igen på den nye PC, siger René Schou.

ege

Læs også