bannerPos

Rekordmange landbrug gik konkurs i årets første halvår

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
03-07-2019 12:39
De senere år er lige så mange virksomheder gået konkurs, som vi så i kriseårene.

I de første seks måneder af 2019 er rekordmange virksomheder gået konkurs i Danmark.

- Den kraftige stigning skyldes blandt andet teknik vedr. lovgivning, der kræver registrering af reelle ejere. Erhvervsstyrelsen oversendte i november sidste år cirka 7.500 selskaber til skifteretterne med henblik på tvangsopløsning, fordi selskaberne ikke fulgte lovgivningen om at have registreret deres reelle ejere. Det har givet ekstraordinært mange konkurser i marts og april i år, siger økonom i Dansk Erhverv, Kristian Skriver og fortsætter:

- De senere år er lige så mange virksomheder gået konkurs, som vi så i kriseårene. Det er på trods af, at der de senere år har været fremgang i både danske og global økonomi, der har givet et godt grundlag for vækst hos mange virksomheder. De mange konkurser i opsvinget skyldes, at når der er økonomisk fremgang, giver det samtidig mange med en iværksætter gemt i maven mere mod på at starten egen virksomhed. Det har vi også set i Danmark, hvor vi aldrig har set så mange nye virksomheder, som vi ser i disse år, siger han.

Landbrug skiller sig ud

Når man kigger på branchefordelingen af konkurser over det seneste år, er der særligt nogle brancher, som har oplevet mange konkurser, fortæller Experians nordiske salgschef Bo Rasmussen:

- Når der ses på de seneste 12 måneder, er det brancherne undervisning samt landbrug, fiskeri, mm., som har haft de relativt største stigninger. Undervisningsbranchen har de seneste 12 måneder haft 71 procent flere konkurser end samme periode 12 måneder tidligere. Indenfor landbrug og fiskeri er den samme stigning på 47 procent, siger Bo Rasmussen.

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland

En misforståelse at landbruget stadig fører krig mod kvælstof

- Jeg er lidt skuffet over, at landbrugets organisationer og øvrige aktører ikke stiller sig mere skeptisk overfor det gavnlige i at vedblive med at føre krig imod kvælstof (N), skriver Jørn Rasmussen. – Miljøministeriet bør anmeldes for at krænke proportionalitetsprincippet, mener han.
Side 1 af 1612 (32224 artikler)Prev1234567161016111612Next