Klar til dyrskue i Lemvig

Nedtællingen er i gang. Weekenden den 1. og 2. juni er der dyrskue i Lemvig, hvor styregruppen bag kan glæde sig over flot opbakning blandt dyreudstillerne.

Lemvigegnens største arrangement banker på døren – Lemvig Marked og Dyrskue, som holdes i et samarbejde mellem Fjordland og flyvekubben.

- Datoerne giver sig selv, da vi traditionen tro går efter den første weekend i juni. Hvordan vejret så bliver de dage, er altid lidt spændende, men vores erfaring er, at det kun sjældent påvirker oplevelsen på flyvepladsen i Rom, hvor dyr og maskiner er udstillet udendørs sammen med de mange aktiviteter, som vi arrangerer sammen med Lemvig Flyveklub. Det er en unik kombination, der gør et traditionelt dyrskue til en folkefest for hele Nordvestjylland, siger Henrik Damgren fra Fjordland.

Traditionen tro er lørdagen »klovdag«, hvor malke- og kødkvæg trækkes i ringen, mens avls- og fritidsheste fylder dyrskueringen til søndagens »hovdag«.

I år er 117 dyr tilmeldt skuet og det glæder arrangørerne, da det er flere dyr end de seneste år.

Begge dage er omgivet af en stor udstilling med maskiner og produkter til landbruget og livet på landet samt stande med udstillinger og aktiviteter fra lokale forretninger, foreninger og institutioner.

EU-snak i dyrskueringen

Lemvig Marked og Dyrskue løber af stablen kort før, der skal stemmes til Europa-Parlamentet og det har skuet i år kunnet mærke. For i takt med at erhvervs- og maskinudstillerne har booket stand, har også de politiske partier meldt sig på banen.

- Det er ugen før valget til Europa-Parlamentet, og vi kan derfor tydeligt se, at ikke mindst de politiske partier har booket en plads på flyvepladsen, hvor vi helt sikkert igen kommer til at se profilerede politikere, siger Henrik Damgren.

Antal tilmeldte dyr

Lemvig Marked og Dyrskue

Malkekøer 52

Dansk Holstein (DH) 43

Dansk Holstein (RH) 5

Jersey 2

Kalve 2

Kødkvæg 17

Dexter 1

Hereford 5

Grauvieh 4

Limousine 7

Heste 44

Tinker 1

Palomino 2

Fjordhest 1

Islænder 1

Dansk Sports Pony 1

Wels sec A 2

Shetlandspony 7

Amerikansk miniature 3

Fritidsheste (forskellige racer) 22

Andre dyr 4

Æsel 1

Mini æsel 1

Alpaca 1

Får 1

Læs også