Specialbygget kornrenser præsenteres på skuet

En forespørgsel på 2023-skuet medfører, at Koldsø Smede- og Maskinservice i år kan fremvise en mobil kornrenser.

Koldsø Smede- og Maskinservice fik for nogle år siden importen af tjekkiske kornrensere fra JK Machinery, og i år vil dyrskuegæsterne så blandt andet kunne opleve en mobil kornrenser. Foto: Jørn Chr. Jervelund

Gennem snart 10 år har Koldsø Smede- og Maskinservice været repræsenteret på Roskilde Dyrskue, og det er det vestsjællandske firma med base ved Høng også i år.

Firmaet fik for nogle år siden importen af tjekkiske kornrensere fra JK Machinery, og i år vil dyrskuegæsterne så blandt andet kunne opleve en mobil kornrenser, der faktisk har en form for rødder tilbage på 2023-skuet.

- På dyrskuet sidste år kom vi i kontakt med en kunde, der efterlyste en mobil kornrenser. Han har flere ejendomme og flere afgrøder, hvor han med stor fordel godt kunne bruge en mobil kornrenser, forklarer Jesper Koldsø.

Omfattende arbejde

Efter sådan en forespørgsel begyndte det omfattende arbejde med at føre ønsket ud i livet, og Jesper Koldsø glæder sig over, at det er lykkedes at bygge den mobile kornrenser, som opfylder de ønsker, kunden har haft.

- Nu tager vi den med på dyrskuet, og det er selvfølgelig med det formål at gøre reklame for noget af det, vi går og laver, fortæller Jesper Koldsø.

- Kornrensere er meget oppe i tiden, og vi håber naturligvis på at få flere bestillinger af denne slags. Det vil være markant nemmere at bygge den næste, fordi de grundlæggende vil være meget ens.

- Den mobile kornrenser, vi har bygget, kan blandt andet størrelsessortere, hvilket betyder, at den kan skille afgrøderne ad, lyder det videre fra Jesper Koldsø.

- Når man, fortsætter han, tænker på, at samsåning er meget oppe i tiden, forventer vi også en stigende efterspørgsel på kornrensere, og en mobil version kan man nemt flytte og få glæde af flere steder.

Klar til nye opgaver

Jesper Koldsø etablerede Koldsø Smede- og Maskinservice tilbage i 2000, og han har i dag tre ansatte, heraf en lærling. De er alle klar til nye spændende opgaver.

Det er således langt fra første gang, at Jesper Koldsø og de ansatte i firmaet får specielle forespørgsler.

- Det ligger nærmest i vores DNA, at vi er lidt opfinderminded. Det handler om at føre tanker til handling, fortæller han og tilføjer:

De specialfremstillede maskiner opstår som regel på baggrund af konkrete forespørgsler på maskiner, der ikke er almindelige »hyldevarer« i de traditionelle maskinforretninger.

Læs også