Dyrene valfarter til Hobro

Med over 200 tilmeldte dyr har Hobro Dyrskue fundet et tilfredsstillende leje og glæder sig til endnu engang at byde udstillere og besøgende velkommen på Ambupladsen i Hobro.

Sidste år satte Hobro Dyrskue rekord med 236 tilmeldte dyr. Vurderingen var, at det nok var til Hobros fordel, at der ikke blev afholdt et dyrskue på Gl. Estrup. Det gør der i år, så det er derfor en glad styregruppe, som kan meddele, at 216 dyr i år er meldt til Hobro Dyrskue.

- Jeg synes, vi kan være ret godt tilfredse med, at vi kan stille med over 200 dyr igen, plus børnedyrskue, plus kaninudstillingen, plus fjerkræudstillingen, siger Birthe Balle, som er dyrskuets eventkoordinator, og fortsætter:

- 200 dyr nok er niveauet, siger eventkoordinatoren, som var med til at genstarte »det nye« Hobro Dyrskue, efter corona og en større turnaround i 2022.

Det bliver i år et Hobro Dyrskue med en international dommer – tyske Torben Melbaum, som kommer fra Tyskland, tæt ved Bremen, kommer og dømmer køerne.

Ærespræmier i topklasse

Hobro har altid været kendt for deres helt utrolig mange ærespræmier.

- Sidste år havde vi godt 70 ærespræmier. Så det er jo cirka hver tredje dyr, der kan få. Så der er virkelig noget at kæmpe for, forklarer Birthe Balle.

Blandt andet tre ærespræmier af en værdi på 25.000 kroner hver, fra »stålkongen« Svend Møller, som er manden bag Dansk Stål i Hobro.

Ærespræmierne tilfalder skuets bedste besætningsgrupper og består af sølvbestik.

Selv synes Birthe Balle måske, det virker lidt gammeldags, men det er en tradition, hun sagtens kan fornemme, man ikke skal røre ved.

- Det er bare en tradition. Det har været der i så mange år, at nogle har arvet sølvtøj fra deres bedsteforældre, som også gik på dyrskue. Så det må man ikke ændre på. Der er noget ære og noget historik, og det er faktisk en sød historie, fortæller Birthe Balle.

Fælles afslutning med stegt flæsk

Hobro Dyrskue har i en årrække været kendt for deres dyrskuefest, som har kunnet samle op imod 400 mennesker.

Men styregruppen bag skuet har erfaret, at tiden måske er løbet fra dyrskuefesten, i hvert fald har der de seneste år ikke været den opbakning, og derfor er festen skiftet ud med et nyt tiltag – stegt flæsk til udstillerne, når dagen er omme.

- Det er et nyt tiltag, at vi slutter af, ja nærmest som vi står. Folk behøver ikke at skulle hjem og skifte tøj. Man kan bare blive på pladsen og spise aftensmad med dem, som man har haft med til at hjælpe sig, siger dyrskuets eventkoordinator Birthe Balle og fastslår, at maden skal forudbestilles.

Hun og resten af styregruppen glæder sig til lørdag den 1. juni og krydser fingre for, at vejret vil tilsmile skuet.

Antal tilmeldte dyr

Hobro Dyrskue 2024

Heste 34

Jydske 4

Tinker 2

Frieser 2

Fjord 6

Islændere 3

Haflinger 2

New Forest 2

Welsh Sec. A 1

Shetlænder 11

Miniature 1

Malkekvæg 84

Dansk Holstein 68

Jersey 16

Kødkvæg 64 (heraf 17 køer med kalv)

Angus 10

Blonde 8

Charolais 5

Dexter 3

Grauvieh 2

Hereford 6

Jysk 2

Limousine 20

Murray 4

Simmental 4

Får 34

Hvidhovedet Marsk 1

Texel – hvid 6

Texel – blå 7

Texel – grævling 5

Suffolk 8

Islandske 4

Landrace 3

Stort hesteshow

I år kan publikum glæde sig til et stort Frieser-show når FrieserNord går i ringen med deres imponerende sorte heste.

- Vi kunne godt tænke os at gøre lidt ekstra på heste-siden, siger Birthe Balle, som er dyrskuets eventkoordinator, og et af heste-tiltagene.

I år er der tilmeldt 34 heste mod 22 sidste år.

Opgradere spisesteder

I år har Hobro Dyrskue valgt at opgradere spisestederne for hurtigere at få afviklet kø.

Slagter Madsen fra Hobro kommer som han plejer, så kommer der en, som sælger pølser og burger, og så er der besøg fra Sønderskovmøllens Minigrise.

- Han kommer med noget lignende en foodtruck og griller og sælger nogle pølser, siger dyrskuets eventkoordinator Birthe Balle og forklarer at det er et minilandbrug, hvor temaet er fra jord til bord.

Aktiviteter for de yngste

Igen i år er der børnedyrskue, hvor man håber på at kunne samle omkring 20 børn og deres dyr. Der vil være hoppeborge, aktiviteter ved spejderne og meget andet for de yngste.

- Vi forsøger virkelig at lave det sådan, at folk får en masse underholdning for pengene. Og at børnene gerne vil være der lang tid, siger Birthe Balle, som er dyrskuets eventkoordinator.

Sidste år var der highfive, krammere og selfies med Gurli Gris, som var et kæmpe hit hos de mindste. I år kan børnene glæde sig til at møde tv-figurerne Bluey og Bingo.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs også