Malkekøerne strømmer til Kimbrerskuet

Fredag den 8. oktober slår Messecenter Vesthimmerland dørene op til årets Kimbrerskue. Med en historisk rekord på over 800 tilmeldte dyr, har arrangørerne valgt, at Kimbrerskuet i år løber fra fredag til og med søndag.

Over 800 dyr er tilmeldt årets Kimbrerskue, som finder sted fra den 8. til den 10. oktober. Arkivfoto: Tenna Bang

Med mindre end fire uger til, at dørene til dette års Kimbrerskue åbnes, har arrangørerne netop gjort status på tilmeldinger af dyr til skuet – og formand Hans Ulrik Lund kunne sammen med resten af udvalget konstatere, at der i hele Kimbrerskuets historie aldrig har været tilmeldt så mange dyr som i år – flere end 800 dyr besøger Kimbrerskuet, så stalde og telte bliver presset til det absolut yderste for at finde plads til alle.

- I forhold til 2019, der i forvejen var et rekordår, er fremgangen på mere end 150 dyr, fortæller Hans Ulrik Lund.

Kæmpe interesse

Den enormt store interesse for at udstille dyr på Kimbrerskuet gør, at arrangørerne har besluttet at udvide skuet til tre dage, således at det afvikles fredag, lørdag og søndag,

- Det er især malkekvæget med 159 dyr tilmeldt og kødkvæg med 202 tilmeldte dyr, som tegner sig for en stor del af stigningen. I 2019 havde skuet 119 malkekvæg og 159 kødkvæg tilmeldt. Andre dyr, som får, heste, fjerkræ, duer og kaniner oplever også en stor fremgang på skuet i år. Det er fantastisk flot med denne fremgang, fortæller Hans Ulrik Lund.

- I vores netværk har vi nogle unge engagerede landmænd, der brænder for tingene, de har virkelig brugt deres netværk til at trække flere dyr til Kimbrerskuet – det er vi dem utrolig taknemmelige for, fortsætter formanden.

Mere show og underholdning

Dyrene og maskinudstillingen er naturligvis de helt bærende områder på ethvert dyrskue. På Kimbrerskuet er det heller ingen undtagelse, men publikum vil også gerne have både show og underholdning.

- Under finalerne for både kvæg og får fyrer vi ekstra op under showet med lys, røg og musik, når de bedste dyr på skuet kåres. Vi håber, at vi med disse indslag kan skabe lidt ekstra stemning blandt publikum og få ekstra mange til at møde op til dyrskuet, fortæller direktør Brian Otte, Messecenter Vesthimmerland.

Ekstra stor glæde

Kimbrerskuet er et af de eneste dyrskuer i år. Derfor håber arrangørerne, at det vil få en masse publikum til at besøge skuet.

- Rigtig mange af vores faste publikum vil helt sikkert komme forbi, men vi håber naturligvis også, at mange nye gæster, der ikke har haft tradition for at besøge Kimbrerskuet, vil kigge forbi i år, lyder det.

NF Plus, Agri Nord og Messecenter Vesthimmerland glæder sig derfor til at åbne dørene og byde både land og by indenfor til dette års Kimbrerskue i dagene den 8. til den 10. oktober 2021.

Læs også