Boost koens tarmsundhed

Nutrimin lancerede deres nye produkt på det danske marked, LactiBute, på Agro Nord. Et præbiotikum som medvirker til en sund tarm og en højere ydelse til følge.

Efter næsten to års messepause blev der i den grad præsenteret nyheder på Agro Nord.

En af nylanceringerne kom fra virksomheden Nutrimin, som præsenterede et præbiotikum til malkekøer, som kan tilsættes via mineralblandingen.

- Det handler kort fortalt om, at en sund tarm giver en sund ko, som giver mere mælk, forklarede salgskonsulent Anine Dorthea Jakobsen.

Det patenterede produkt hedder LactiBute, er vombeskyttet og virker i tyktarmen ved at fremme dannelsen af smørsyre.

- Det er en kilde til gode bakterier i tarmen, forklarede Anine Dorthea Jakobsen.

Bør tildeles dagligt

Nutrimin oplever, at der er flere ting, som kan være årsag til, at koens tarm ikke virker helt optimalt. En ting er foderet, men det kan også skyldes stress.

- LactiBute er ligesom, hvis vi mennesker tager mælkesyrebakterier. Vi anbefaler, at man tager det fra tre uger før kælvning og så hele laktationen, sagde Anine Dorthea Jakobsen.

Nutrimin anbefaler 16 gram pr. ko pr. dag.

Ydelsen stiger

Trods produktet er ganske nyt i Danmark, er det brugt i blandt andet Canada og testet i Holland.

- Det, vi oplever, er, at køerne får en sundere tarm, udnytter foderet bedre og yder mere, men med den samme mængde fedt og protein i mælken, sagde Anine Dorthea Jakobsen og slog fast, at præbiotikum er kommet for at blive, ikke alene på grund af sin virkning for den enkelte ko. Det taler også direkte ind i hele debatten med bæredygtighed.

- Køerne bliver sundere, lever længere og får en højere livsydelse samtidig med, at de udnytter det foder de får bedre, forklarede Anine Dorthea Jakobsen.

Læs også