Klar til at vise hele paletten frem

J. Hundahl har allerede varmet op til Dyrskuet Thy-Mors, da de viste maskinerne frem på Fjerritslev Dyrskue – men i Thisted er der plads til at vise endnu flere af deres maskiner.

En ATV er et tillokkende legeredskab, men Søren Hundahl oplever, at det bliver en mere og mere professionel maskine på bedrifterne.

At få snakket med folk og vist det, de har. Det er det vigtigste for J. Hundahl, der holder til i henholdsvis Thisted og Skive, når de er på dyrskuer.

- Måske har vi ikke fået solgt så meget, men hovedsagen er, at der kommer mange mennesker forbi, siger Søren Hundahl fra J. Hundahl.

Han forventer, at de får endnu mere gang i snakketøjet på Dyrskuet Thy-Mors.

- Det er et lidt større dyrskue sammenlignet med Fjerritslev Dyrskue. Og vi vil have flere maskiner med. Det bliver bredere – og vi kommer til at vise noget mere, fortæller Søren Hundahl, som har set frem til at komme på dyrskuer igen.

Ny skårlægger-model

Noget, J. Hundahl blandt andet viser frem på dyrskuerne i år, er et Kuhn-skårlæggersæt med bånd på, så den kan lægge skårene sammen.

- Det er vanvittigt det græs, den kan lægge ned på kort tid, forklarer Søren Hundahl og tilføjer, at den er på vej ud at køre demokørsel i Fjerritslev-området sammen med den sidste nye model fra New Holland, T7-315 HD.

Den nye traktor har fået en ny, større kabine sammenlignet med tidligere modeller.

- Det er vigtigt, at skårlæggeren kommer ud og kører demo – og det er vi meget spændte på, siger Søren Hundahl.

Reduceret jordbehandling er en anden ting, som J. Hundahl oplever, at det er noget, som optager mange landmænd for tiden.

- Om man skal køre med plov eller harve, eller begge dele. Om man kan finde en løsning på det, uddyber Søren Hundahl og fremhæver en dybdeharve fra Kuhn, som de har i deres sortiment.

Småmaskinerne trækker

J. Hundahl slår sig også på de mindre maskiner, som der efterspørges mere og mere. Søren Hundahl kan eksempelvis mærke en stor interesse indenfor ATV’erne.

- De er en vigtig del af både landbrug og andre erhvervsvirksomheder, fortæller han og fortsætter:

- Det er helt vildt, som de bliver en professionel del. En ATV er ikke længere bare til at lege med længere. En ATV indregistreres som traktor, og så kan de køre mellem ejendommen – det er et meget vigtigt redskab ude på bedrifterne.

Og der bliver stillet krav til ATV’erne fra købernes side.

- Det skal være noget, der dur – og noget, der kan starte hver gang, fastslår Søren Hundahl, som viser en ATV af mærket Yamaha frem på dyrskuet.

Som mange andre har J. Hundahl oplevet store leveringsproblemer indtil nu, men det begynder ifølge Søren Hundahl at løsne op.

Ser frem til Thisted

Til dyrskuet i Thisted vil J. Hundahl primært have tema omkring høst og gyllemaskiner

- Vi er blevet forhandlere af AP-gyllevogne, som vil blive vist frem, fortæller Søren Hundahl.

Have-parkdelen med større havetraktorer vil også få plads på Dyrskuet Thy-Mors. Og Søren Hundahl fortæller, at servicemontører, står klar til at svare på spørgsmål om hele paletten af maskiner, der forhandles lige fra de små til de store.

Læs også