Grovvareselskab med vokseværk

Vejrup Andel er blandt udstillerne i forbindelse med Ribe Dyrskue. Grovvarevirksomheden kunne forleden byde til åbent hus omkring den seneste udvidelse af afdelingen i Roust.

Forleden havde Vejrup Andel inviteret indenfor i afdelingen i Roust for at se udvidelsen af afdelingen der er i fuld gang. Foto: John Ankersen Vejrup Andel i Roust har netop udvidet i afdelingen i Roust. Foto: John Ankersen

Silokapaciteten hos Vejrup Andel udvides med en silo med kapacitet til 6.000 tons, og der etableres et nyt tørreri. Samtidigt indledes en opgradering af det interne transportsystem, så håndteringsomkostningerne for korn minimeres.

Målet er, at fra kornet indvejes og læsses af, til det igen forlader Vejrup Andel som del af firmaets foderblandinger, skal det ikke håndteres manuelt.

Forleden havde Vejrup Andel inviteret til et åbent hus i Roust for at se den nye silo.

Vejrup Andels bestyrelse tog for år tilbage en beslutning om at udvikle og styrke deres forening. Siden er antallet af andelshavere vokset støt til 274 og lige så mange uafhængige kunder. Omsætningen er også steget markant, så de 21 ansatte regner med at omsætte for 340 millioner kroner i dette regnskabsår.

Offensiv investeringsplan for korn

Blandt de væsentligste årsager til væksten er købet af foderfabrikken i Roust i 2011 og en offensiv investeringsplan for opbevaringskapacitet til korn. Nu investerer man så igen i en silo med 6.000 tons kapacitet.

Når den nye udvidelse er færdig senere på året, har Vejrup andel siden 2018 investeret i seks nye siloer med en samlet kapacitet på godt 28.000 tons korn og etableret et nyt tørreri i forbindelse med siloanlægget.

Vejrup Andel er blandt udstillerne i forbindelse med Ribe Dyrskue.

Læs også