Stor traktor – lille kabinelyd

Fire kunder har allerede investeret i den nye New Holland T7.300 uden at have set den. Nu har Farmas endelig fået fingre i en model, der kan vises frem.

Salgschef Thomas Mikkelsen er klar til at vise Farmas' udvalg af maskiner frem i Hjørring. Arkivfoto: Line Brusgaard Det er især kabinen, der vækker opsigt i New Hollands nye flagskib. Pressefoto

Det er det allernyeste skud på New Hollands traktorstamme, der skal trække folk forbi Farmas’ stand på Hjørring Dyrskue.

Det er især elektronikken og ikke mindst førerkabinen, der har fået en overhaling med den nye T7.300-traktor, fortæller Farmas’ salgschef Thomas Mikkelsen.

- 300 hestekræfter er jo 300 hestekræfter, og store dæk er store dæk. Det er elektronikken, der bliver rykket på i de nye traktormodeller for tiden. Der er ny brugerflade, ny skærm, og så er deling af markspor og så videre blevet gjort endnu nemmere i den nye traktor, fortæller Thomas Mikkelsen.

Salgschefen bider dog især mærke i New Hollands nye førerkabine, der ikke lukker meget støj ind fra omverdenen.

- Der er et exceptionelt lavt støjniveau i kabinen. Man er helt nede på 66 decibel, hvilket svarer til den støj, du hører, når du kører 70 kilometer i timen i en personbil. Og det er vel at mærke, når traktoren kører med maksimal belastning, forklarer salgschefen, der allerede har solgt fire T7.300’er, selvom kunderne endnu ikke har haft mulighed for at se maskinen.

Men mens kunderne må vente til august, før deres traktorer bliver leveret, har Farmas fået fingrene i en demomodel fra fabrikken, som folk kan se nærmere på, når de kommer til dyrskuepladsen.

Om der bliver givet håndslag på endnu et par T7.300’er, tør salgschefen dog ikke garantere.

- Med en listepris på 2,5 millioner kroner er det nok ikke ligefrem et impulskøb. Men forhåbentlig kan den da vække lidt interesse, siger han.

Udover den nye traktor-model stiller maskinhandleren også på skue med både harver og mejetærskere.

Læs også