Rygsmerter fik landmand til at prøve kosttilskud

Landmand Per Sørensen, døjede i mange år med rygproblemer, men oplevede langtidseffekt af kosttilskud fra Sundhedsshoppen, der blandt udstillerne i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Kirsten Bak Hansen er indehaver af Sundhedsshoppen og er blandt udstillerne i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue, hvor man vil kunne møde hende i Fødevareteltet. Arkivfoto

Per Sørensen, en ung driftig landmand fra Glejbjerg, begyndte allerede som 20-årig at besøge kiropraktoren regelmæssigt på grund af rygproblemer.

- Jeg havde en fast tid hos kiropraktoren cirka én gang i måneden på grund af min ryg, som var både slidt og øm, og nogle gange var der noget, som satte sig fast i ryggen, fortæller den nu 55-årige Per Sørensen.

- I dag er det heldigvis anderledes. Det er fire år siden, jeg har været hos kiropraktoren, og sidste gang jeg var afsted, fik jeg en enkelt behandling, fordi jeg havde lavet en forkert bevægelse, der lige skulle løsnes, med en enkelt behandling, og så har jeg ikke været der siden, smiler Per Sørensen, som i 1995 overtog sine forældres gård i Gjejbjerg.

- Jeg læste tilbage i 2016 en artikel om en landmand, som var blevet hjulpet af nogle naturlige kosttilskud fra Sundhedsshoppen. I artiklen læste jeg, at Sundhedsshoppen var udstiller på Ribe Dyrskue så jeg tog til skuet og mødte indehaveren af Sundhedsshoppen, Kirsten Bak Hansen, og fik en snak med hende, fortæller Per Sørensen, og fortsætter:

- Det var dog først i forbindelse med Mælkefestival i Helle Hallen i august 2016, at jeg tog mig sammen til at få startet. Kirsten var også udstiller i Hellehallen, og efter endnu snak med hende om mine problemer, anbefalede hun, at jeg skulle se at komme i gang trods min unge alder. Mange af de slidte landmænd jeg tidligere har læst om i Landbrug Syd, har ofte været i 60’erne. Kirsten anbefalede mig 4 forskellige kosttilskud i gel form, og disse 4 produkter har jeg taget dagligt lige siden 2016 – altså i 8 år! På grund af, at der for 4 år siden kom et nyt problem til udover rygproblemerne, har jeg valgt ikke at gå ned på vedligehold, fortæller Per Sørensen videre.

Havde bindevævsproblem

- Jeg er blandt de ca. 2000 personer, som har fået en sjælden form for bindevævsproblem, hvor kroppens eget immunsystem går til angreb på mit bindevæv. Derfor har jeg fortsat med at tage de 4 gel-produkter, som jeg startede med i 2016, dagligt. Jeg er nemlig sikker på, at det hjælper mig gevaldigt i forhold til ikke blot min ryg, som jeg ikke mærker noget til længere, men også til mit bindevævsproblem, fortæller Per Sørensen, og fortsætter:

- Jeg er med i et forskningsprojekt, og i forhold til dem, jeg sammenligner mig med, der har samme skavank, så bliver de bare dårlige og dårligere, hvor jeg får det bedre og bedre, og jeg er sikker på, at det er på grund af, at jeg tager de fire naturlige kosttilskud fra Sundhedsshoppen,aktiv, yumi, pulz og cal+, fortæller Per Sørensen, og uddyber:

- I starten fik jeg en vejledning af Kirsten, hvor jeg skulle booste kroppen og tage 4 aktiv og yumi i 4 dage, og så efterfølgende gå ned på 2 af hver af de 4 produkter i 30 dage, inden jeg kunne gå ned på 1 af hvert produkt. Aktiv er proteinstoffet kollagen, som opbygger brusken over tid, hvor produktet yumi, som er udtræk fra brun havtang, går ind og sikrer at den overskydende væske, som bliver generet, når et led er slidt, bliver transporteret væk, i stedet for at sidde og trykke på nerverne.

Produkt pulz, som blandt andet indeholder pycnogenol, der er saft fra bark fra franske fyrtræer, sikrer den optimale ilttilførsel og optimerer kredsløbet.

- Cal+, som jeg tager, er flydende vitaminer og mineraler, som vi alle har brug for. Det er ikke kun dyrene, som har brug for mineraler – det har jeg også, griner Per og er glad for, at han fik viden og information om, hvad han selv kunne gøre for dels at opbygge ryggen, som det hele startede med, men også mindske udviklingen og generne af bindevævsproblemerne, som er stødt til siden hen.

En gang landmand – altid landmand

Per Sørensen var 25 år i 1995, da han overtog sin forældres gård i Gjejbjerg. Dengang var det bunden stald med plads til 70 køer, men siden 1995 har Per udvidet adskillige gange. Først i 2001, hvor han byggede en løsdrift stald til 130 malkekøer, som igen i 2006 blev udvidet til 230 malkekøer samt ungdyr.

Året efter i 2007 væltede han de gamle avlsbygninger og byggede en ny foder- og maskinhal, så i dag er der kun stuehuset og garagen, som er fra forældrenes tid. Der ligger så tegninger klar til, at der skal bygges et nyt stuehus i løbet af det næste år eller 3.

Medhjælpere på bedriften

- Jeg har altid haft 1elev og 1 fodermester samt en kalvepasser. Heldigvis har jeg aldrig haft problemer med hverken at få elever eller fodermester, fordi det foregår via mund til mund-metoden, og jeg har aldrig søgt efter folk, fortæller Per, som mener, at det er vigtigt at have elever for at være med til at uddanne de unge til dygtige landmænd.

Per har primært haft danske medhjælpere og er en af de landmænd, som er på forkant med markarbejdet, hvis vejret ellers tillader.

- I år har været helt specielt. Som så mange andre steder har vi fået en masse regn, og fra d. 1. april til d. 24. april fik vi 130 mm regn, hvilket gør det vanskeligt at komme i marken og være foran, fortæller Per, som ofte er færdig med markarbejdet før andre og derfor tilbyder sin hjælp til naboerne eller maskinstationen.

- Jeg kan godt lide tanken om, at vi hjælper hinanden med markarbejdet, når det presser på, og nogle gange lejer jeg også mine folk ud til maskinstationen, hvis vi er færdige i marken, og de har brug for ekstra hjælp, slutter Per, der også gerne vil hjælpe andre til et bedre helbred ved at dele sin historie.

Det sønderjyske Fællesdyrskue

Fredag den 24. og lørdag den 25. maj kan du møde indehaveren af Sundhedsshoppen, Kirsten Bak Hansen, i det sønderjyske fælles dyrskue i Fødevareteltet.

- Jeg elsker at være på dyrskue. Da jeg var barn, var jeg på dyrskuet med min kalv, idet jeg deltog i 4H kalvefedningskonkurrencen, og min far, som var landmand, havde altid masser af dyr med på dyrskuet. Dette er gået i arv til min ældste bror, som også er en flittig udstiller på skuet. Jeg står derimod på dyrskuet for at være med til at gøre en forskel for landmændene og andre personer, som gerne vil optimere i deres helbred, som Per Sørensen har gjort, hvilket har vist sig at være en super god investering, fortæller Kirsten Bak Hanssen, og tilføjer:

- Jeg har selv prøvet ikke at kunne det, jeg gerne ville på grund af blandt andet rygproblemer, så den viden og de erfaringer, som jeg har fået gennem de sidste 14 år, vil jeg gerne dele med andre for at hjælpe andre slidte personer til et bedre helbred. Jeg tilbyder disse 100 procent naturlige kosttilskud fra Tyskland i gel form, samt selvfølgelig rådgivning og vejledning til mennesker, som er bevidste om, at vi selv kan gøre en masse for at bevare et godt helbred eller få et bedre helbred.

Jeg elsker den stemning, der er på et dyrskue, og her får jeg muligheden for at hilse på folk, både eksisterende kunder og potentielle nye kunder, der kan få den optimale rådgivning og vejledning, så jeg glæder mig meget til dyrskuet i Aabenaa, slutter Kirsten Bak Hansen, som bor i Sig ved Varde.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs mere om Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted fra fredag den 24. maj til lørdag den 25. maj 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til malkning og maskinudstillinger.

Læs mere her

Læs også

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted fra fredag den 24. maj til lørdag den 25. maj 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til malkning og maskinudstillinger.

Dyk ned alle vores 17 artikler om Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Spiras udvider på energiområdet

Spiras er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Med unikke digitale værktøjer er Spiras blevet en stor spiller, når det gælder uafhængig rådgivning indenfor energi. Senest er endnu en energirådgiver er ansat.

Lækagesporing med lydbølger

M&T Service er blandt udstillerne ved Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Her præsenterer man en nyhed i form af en mobil lækagesporer, der kan spotte utætte vandrør via radiobølger

Landbrug fra en svunden tid

Hygum Hjemstavnsgård er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue, hvor unge som ældre kan opleve landbrug som i gamle dage.

Landbrug fra en svunden tid

Hygum Hjemstavnsgård er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue, hvor unge som ældre kan opleve landbrug som i gamle dage.

Nyt foderkoncept og udvidet forretningsområde

Vestjyllands Andel er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue. Virksomheden lancerede tidligere på året foderkonceptet VA High Energy sikre, at malkekøerne får den nødvendige mængde energi til at producere mest muligt. Senest har man tillige overtaget hele aktieposten i Billund-virksomheden Adival

Rygsmerter fik landmand til at prøve kosttilskud

Landmand Per Sørensen, døjede i mange år med rygproblemer, men oplevede langtidseffekt af kosttilskud fra Sundhedsshoppen, der blandt udstillerne i forbindelse med Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Bredt maskinprogram vises frem på skue

LTA Landteknik-Andersen har specialiseret sig i import og salg af sliddele til landbrugsmaskiner, samt import og eneforhandling af Opall markredskaber og S-S Enginering drænspulere. Et bredt udsnit af programmet vil kunne ses på Det Sønderjyske Fællesdyrskue samt Hjørring Dyrskue, hvor firmaet er blandt de faste udstillere.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens udstiller på Det Sønderjyske Fællesdyrskue – og er så ellers aktiv hen over sommeren som dommer på skuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

Line er tredje generation på skuet i Aabenraa

28-årige Line Petersen er driftsleder på familieejendommen i Stepping og viderefører det vigtige avlsarbejde med køerne.

Vi er i gang med at klima-omstille

Men landbruget har ikke været gode til at fortælle, hvad vi faktisk gør på ejendommene, siger ung kvægbruger fra Vojens.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 97 artikler om Dyrskuer 2024

Glæder sig til ny model med endnu mere power

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Skuets bedste får

Hjørring Dyrskue kunne i år stille med dobbelt så mange får, som sidste år.

Hans far solgte alle maskiner på dyrskuet: Sådan er det desværre ikke mere

Selvom Serritslev Maskinværksted ikke længere har solgt alle maskiner på standen, når dyrskuepladsen lukker, ser Jeppe Andersen stadig masser af værdi i at være til stede.

Ny model med endnu mere power rammer snart Danmark

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Danskproducerede biomassekedler

Skal der investeres i ny varmekilde, er et besøg på Maskinfabrikken Rekas stand en god mulighed for at blive klogere på emnet.

Da regnen forsvandt, var pladsen smækfyldt igen: 2.000 flere fandt vej til dyrskue

I år gik der 22.000 gæster igennem tælleapparaterne på Hjørring Dyrskue.

Passioneret avler: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Hjørring-borgmester: Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.