bannerPos

Gefion og DLS: Landbruget betaler prisen for massivt rod i Miljøstyrelsen

Oplandet til Smålandsfarvandet - den åbne del - som udgør cirka 8.500 hektar arealer i omdrift, skal reducere sin udledning af kvælstof så markant, at al landbrugsjord skal lægges brak.

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
18-07-2020 09:00
Massivt rod i Miljøstyrelsens beregninger for kvælstof-belastningen i Smålandshavets åbne del kan koste landbruget på Syd- og Vestsjælland dyrt i form af ekstra efterafgrøder, mener Gefion og DLS.

Landboforeningen Gefion og DLS fortæller, at de har fundet tilsyneladende uforklarlige ændringer i vandplanernes målbelastning. Og det er grunden til, at landbruget i Smålandshavets åbne del kan se ind i en fremtid med en braklægningsprocent på 125. Konsekvensen er, at landbrugene i området skal reducere mere kvælstof end de udleder.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Kærgården får ny klimavenlig emballage

Kærgården får nu ny og mere klimavenlig emballage, der kan sænke enballagens CO2-aftryk med 45 procent.

Dataoverførsel for blandede maskinparker

I dag skal landmænd indsamle store mængder data for at administrere deres bedrifter samt for at opfylde kravene om dokumentation. Med ISOXML-standarden er det muligt at overføre markdata fra maskinens skærm fra populære producenter til John Deere Operations Center. På baggrund heraf kan John Deere understøtte kunder, der arbejder med maskinparker fra forskellige leverandører.

- Smågrisemarkedet er stabilt og i balance

Nord-West noteringen forbliver i denne uge uændret på 39,00 euro. Samme melding gælder noteringen for 8-kilos grise, der ligeledes er uændret på 25,40 euro
Side 1 af 1893 (37841 artikler)Prev1234567189118921893Next