Staldanlæg med plads til 355 årskøer: Velbesøgt kvægejendom er sat til salg

Kvægejendommen Krogsgård i Munke Bjergby er for nylig blevet sat til salg. Pris: 52,5 millioner kroner.

Der er formentlig en del, der i tidens løb har været på besøg på kvægejendommen Krogsgård, der ligger i Munke Bjergby udenfor Sorø.

Det hænger sammen med, at ejendommen flere gange har været besøgsvært i forbindelse med Åbent Landbrug. Her havde de besøgende kunnet se et moderne landbrug med et landareal på i alt 181 hektar JB4-jord. Det skriver Nybolig Landbrug Berg Risager i salgsmaterialet til ejendommen.

Ejendommen spreder sig over flere adresser i nærområdet, og der hører en lang række staldbygninger til. Det gælder blandt andet en kostald med 6-rækket sengebåse og med bred fodergang i midten af bygningen.

Til ejendommen hører også en dybstrøelsesstald, en kalveafdeling, ungdyrstald, kalve- og aflastningsstald, kalve- og kokviestald, ensilageplads samt maskinhus.

Moderniseret og restaureret

Af de 181 hektar jord er de 151 agerjord, mens der også hører 12 hektar vedvarende græs til.

Staldanlægget, der løbende er blevet moderniseret, har i dag plads til 355 årskøer, 264 sengebåse og en malkekarussel til 28 køer. Ejendommen sælges i fuld drift, med højtydende Jersey-besætning, maskiner og avl.

Ejendommen stammer tilbage fra år 1900, og til den hører et boligareal på 329 kvadratmeter. Selve boligen er gennemrestaureret.

Krogsgård er den næstdyreste landbrugsejendom, der lige nu er til salg på Landbrugsmarkedet.dk i Vest- og Sydsjælland. Det er blot den store planteavlsejendom Hømgaarden ved Ringsted, der med en salgspris på 133 millioner kroner er udbudt til en højere pris i området.

Læs også