bannerPos

Ekspert: Udskudte ejendomsvurderinger forlænger vinduet for et mere sikkert generationsskifte

En generationsskifte-ekspert anbefaler at sætte gang i skiftet nu, så det er ført ud i livet, inden usikkerhederne øges markant, når de nye ejendomsvurderinger lander næste år. Foto: Colourbox
15-09-2020 13:49

En ekspert anbefaler at sætte gang i generationsskiftet nu, så det er ført ud i livet, inden usikkerhederne øges markant, når de nye ejendomsvurderinger lander næste år.

Nu, hvor de nye ejendomsvurderinger for landbrugsejendomme endnu engang er udskudt – denne gang til tidligst sommeren 2021 – vil flere landmænd få mulighed for at nå at gennemføre et skifte inden. Og det er en fordel, fordi man dermed har vished for både værdiansættelsen af ejendommen og varigheden af skiftet, lyder det fra ekspert i generationsskifter, Susanne Møberg, chefrådgiver i Velas.

- Lige nu har vi en vished om, hvad værdiansættelserne vil ligge på, og vi kan sige nøjagtigt, hvor lang tid skiftet vil tage – det kan vi ikke, når de nye ejendomsvurderinger lander, understreger Susanne Møberg.

Hun anbefaler derfor landmændene at sætte gang i generationsskiftet nu, hvis man er klar til det eller går med overvejelser om at føre det ud i livet.

- Vi kan lave et generationsskifte nu uden at få en træls overraskelse fra Skat. Vi ved, hvad alle aktiver er vurderet til, og vi kan bruge de hidtidige vurderinger som grundlag, siger Susanne Møberg, og tilføjer:

- Det giver mulighed for at handle på det helt rigtige grundlag, eftersom vi kan få finansieringen og regnestykket hos Skat på plads hurtigt. Det er en stor fordel.

Nye vurderinger låser

Susanne Møberg understreger, at man med de nye ejendomsvurderinger vil være låst på nogle områder, mens Skat sag for sag skal vurdere, hvad en given ejendom skal vurderes til. Og den vurdering kan lige så godt lande milevidt fra den oprindelige værdiansættelse, som den kan lande tæt på.

- Kort sagt har vi ingen idé om, hvad de nye vurderinger kommer til at betyde, andet end at vi hver gang skal bede om en fordeling og en værdiansættelse af aktiverne. I den periode vil vi så være fuldstændig låst, fordi alle beregninger og budgetter beror på den værdiansættelse – først når den er kommet retur til os, kan vi genoptage forløbet.

- Det vil helt sikkert forsinke processen i generationsskifterne, og jeg kan også forestille mig, at vi vil se nogle kedelige sager, hvor vurderingerne rammer meget ved siden af de oprindelige værdiansættelser, siger Susanne Møberg.

Finansiering og værdiansættelse er et af temaerne på et generationsskifteseminar, som Velas afholder den 26.-27. november i Ry.

mipSeges: Ikke den første sag

Der har tidligere været lignende sager, hvor landmænd i retten både er dømt og frikendt for fejl begået af deres konsulenter, lyder det fra Troels Toft, plantedirektør i Seges.

Landmand slipper for at bøde for rådgivers fejl

En fejl i gødningsregnskabet begået af landmandens konsulent betød anklage for overgødskning og en bøde på 16.000 kroner. Konsulenten tog på vegne af landmanden sagen til retten, og landmanden er nu frikendt. - Historisk afgørelse, lyder det fra konsulenten, Vagn Lundsteen.

Videoer om so-overlevelse

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

Indgå forpagtningsaftaler hvis du ikke kan stå for presset

Sprøjteforbud i BNBO er »tvangs-økologisering«, lyder det fra forening, der har lagt sag an mod staten for tiltaget. Foreningen opfordrer landmænd til tage deres forholdsregler, hvis de alligevel vælger at skrive under på »frivillige« aftaler med kommunerne om pesticider.

Jysk vil snart kun have træ fra FSC-skov

Alle nye træprodukter i Jysk skal være produceret af FSC-certificeret træ fra 1. januar 2022. Ved udgangen af 2024 vil alt træ brugt til møbelkædens produkter være FSC-certificeret.

Majs er kommet i fokus

Flere nye tilfælde med afrikansk svinepest er hen over ugen blevet konstateret i Tyskland. Det er dog ikke kun den afrikanske svinepest, der bekymrer landbrugsmarkedet. Det samme gør udviklingen i den globale forsyningssituation for majs, hvor den ene produktionsnedskrivning følger efter den anden.

I skovens dybe stille ro…

Naturen kan lindre og give psykisk sårbare ro. Et flertal i Folketinget vil nu hjælpe flere psykisk sårbare ud og få glæde af naturen gennem et partnerskab mellem Miljøstyrelsen og Landsforeningen Sind.

Barkbiller koster skovejere kassen

Skovbruget i Centraleuropa er hårdt ramt af billeangreb og oplever store tab. Skovdyrkerne opfordrer danske skovejere til at holde godt øje med angreb i bevoksningerne.

Forventer normalt marked

Skovfoged Klaus Lindhardtsen har positive forventninger til de kommende måneder.
Side 1 af 1924 (38478 artikler)Prev1234567192219231924Next