bannerPos

Finansiel strategi

Der tales ofte om en meget stor gæld i dansk landbrug. Reelt er der meget store forskelle fra bedrift til bedrift, og de fleste har bestemt en egenkapital i bedriften og kan planlægge finansieringen uden større begrænsninger, skriver Poul Erik Jørgensen, landbrugsdirektør i Nykredit. Arkivfoto

AF: POUL ERIK JØRGENSEN

LANDBRUGSDIREKTØR NYKREDIT
29-10-2019 07:38
Ud over den overordnede strategi styrker det bedriften at have strategier på hovedområder, der er afgørende for økonomien.

Af Poul Erik Jørgensen, landbrugsdirektør, Nykredit

Strategi er aktuel for alle landbrug, uanset om strategien er skrevet ned eller blot ligger i ejerens bevidsthed. Det er også en strategi ikke at have nogen strategi, for det betyder, at man tager tingene, som de kommer – og ofte forbinder det med, at der ikke skal ske meget udvikling på bedriften, og omgivelserne er forholdsvis stabile.

En god strategi angiver, hvilken vej man arbejder på at ud

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next