bannerPos

Infodag om vildtskader

21-11-2019 11:44

Mere end 40 var mødt op for at høre om forvaltning og forebyggelse af kronvildtskader på afgrøderne hos Sagro i Herning onsdag.

Sagros natur- og vildtrådgiver Rasmus Filsø Løbner fortalte i sit indlæg, hvordan forskellige afværgemidler kan nedbringe omkostningerne og skaderne fra kronvildt. Sagro har lavet forsøg med opsætning af midlertidigt strømhegn. Det reducerede skaderne fra vildt på en kartoffelmark med op mod 90 procent.

- Så i mange tilfælde vil det let kunne betale sig at hegne større arealer ind, siger Rasmus Filsø Løbner.

Hjortevildtskonsulent Mads Flinterup, Danmarks Jægerforbund, fortalte om den viden og forskning, der ligger på området fra især Tyskland.

Seniorforsker Hans Jeppe Hansen kom i sit indlæg ind på de mangeartede – og nogle gange modstridende – interesser, der ligger i eksempelvis vildtforvaltningen. Dermed tog han hul på det sociale aspekt og de konflikter, der kan opstå – og hvad der kan løsne op for dem.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next