Høje forventninger: Thailand satser på cannabis som ny stor indtjeningsafgrøde

Cannabis har over de seneste år fået sin position som værdiafgrøde genovervejet i takt med udbredelsen af plantens medicinelle ekspansion verden over. Nu satser Thailand på planten som den næste store landbrugsindtjening.

Thailand satser nu hårdt på cannabis som kontantafgrøde for landets landmænd som en anden indtægtskilde, lyder det søndag fra en højtstående embedsmand i landet.

- Alle har ret til at dyrke marihuana ved at samarbejde med provinshospitaler til medicinsk brug, siger viceadvokatets talskvinde, Traisulee Traisoranakul og tilføjer, at de interesserede også skal søge godkendelse fra myndighederne.

- Indtil videre har 2.500 husstande og 251 provinshospitaler dyrket 15.000 cannabisplanter. Vi håber, at cannabis og hamp vil være en primær kontantafgrøde for landmændene.

Andre, der kan søge licenser til at dyrke cannabis, omfatter universiteter, samfundsselskaber, medicinske fagfolk og professionelle inden for traditionel medicin.

Meddelelsen kommer efter, at Thailand sidste år fjernede visse cannabis- og hampedele fra dets narkotikaliste.

Cannabis kan også bruges i mad og drikke på restauranter, så længe det kommer fra en godkendt producent, sagde Traisulee Traisoranakul og tilføjer, at Medical Marijuana Institute vil afholde informationssessioner for investorer og offentligheden denne måned.

Den statslige lægemiddelproducent, meddelte, at den ville købe cannabis fra godkendte samfundsvirksomheder for op til 45.000 thailandske baht (9.212 kroner) per kg.

Læs også

Kapitalforvalter: Investeringsomkostningerne skal ned for at få afkastet op
Britisk fødevareeksport til EU styrtdykker
Rådgiver: Den lange rente falder til ro igen
Trods fugleinfluenza: Ukraine genoptager eksporten af fjerkræ til EU
'Æg-ceptionel' udvikling: Andelen af økologiske æg fordoblet på ti år