DLF-resultat betydeligt bedre end ventet

DLF Frø har de første ni måneder af regnskabsåret præsteret et resultat, der ifølge ledelsen i selskabet er betydeligt bedre end i samme periode året inden.

Efter en stærk udvikling i regnskabsårets ni første måneder opjusterer ledelsen i DLF Frø nu sine forventninger til omsætning og indtjening for regnskabsåret 2020/21.

DLF Frøs resultater i de første ni måneder af regnskabsåret 1. juli 2020-31. marts 2021 er betydeligt bedre end året før, lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

DLF’s omsætning blev 5,6 milliarder kroner i perioden 1. juli 2020 til 31. marts 2021 mod 5,4 millioner kroner i samme periode seneste regnskabsår. Det er en stigning på 4,4 procent.

Foder- og græsfrøforretningens omsætning steg 6,8 procent, mens forretningen med sukkerroer og grøntsagsfrø faldt med 9,1 procent.

Ebitda-resultatet blev 621 millioner mod 480,8 millioner sidste år. Det er en stigning på 29,2 procent. Især foder- og græsfrø-forretningen har trukket op, samtidig med at der har været styr på omkostningerne, fremgår det af pressemeddelelsen.

Opjusterer forventninger

Sukkerroefrø-aktiviten oplevede en forbedring af Ebitda som en konsekvens af en stigning i omsætningen parret med omkostningsreduktioner, mens Ebitda-resultatet i grøntsagsfrøforretningen led under et mindre salg og en reduceret margen i kartoffelbranchen sammenlignet med tidligere år.

Resultat før skat blev 464,6 millioner kroner mod 306,6 millioner kroner året før.

Givet den stærke udvikling i regnskabsårets ni første måneder forventer ledelsen i DLF Frø nu, at omsætning og indtjening for regnskabsåret 2020/21 vil overstige tidligere forventninger.

God efterspørgsel

I en kommentar siger topchefen Truels Damsgaard:

- Resultaterne har været fremragende i de ni måneder, der er gennemgået. Kæmpe kredit til vores hold på tværs af alle virksomheder. Vi har været i stand til at udnytte gode vilkår generelt i foder- og græsfrøsektoren. Forbrugernes græsfrø-efterspørgsel, især på den nordlige halvkugle, har simpelthen været overvældende og har tørlagt markedet for leverancer af bestemte varer.

- Efterspørgslen efter græs- og foderfrø fra professionelle har også globalt været på et godt niveau. Vores stærke og brede foderfrøportefølje har gjort det muligt for os at drage fordel af supplerende efterspørgsel, for eksempel til Brassica (kål, red.) og foderroer i New Zealand.

Læs også