Amerikansk inflation falder en tand

Inflationen i USA landede i april på 4,9 procent, hvis man måler tallet hen over de seneste 12 måneder. Det er et beskedent fald fra niveauet i marts på 5,0 procent, lyder det fra Nykredit i en kommentar.

Kerneinflationen falder fra 5,6 til 5,5 procent, mens serviceprisinflationen eksklusiv energi og boligudgifter falder mere markant fra 5,7 procent til 5 procent.

- Det sidste mål har Federal Reserve (den amerikanske centralbank, red.) flere gange fremhævet som særligt afgørende. Det er dog ikke voldsomt overraskende, at denne del af inflationen falder i april, da der var kraftige prisstigninger henover april måned sidste år (0,8 procent), så derfor krævede det en kraftig stigning den forgangne måned, hvis denne del af servicepriserne skulle opretholde samme høje inflationsniveau, lyder det fra Nykredit.

Herhjemme landede inflationen på 5,3 procent i april, hvilket er hele 1,4 procentpoint lavere end i marts. Kerneinflationen landede på 6,1 procent, hvilket er er et fald på 0,3 procent. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Læs også