Hver tredje vil have mindst én ugentlig vegetardag i kantinen

Onsdag den 21. september lancerede fødevareminister Rasmus Prehn (S) en række vegetariske kostråd til landets skoler og kantiner, som skal vejlede personalet i at lave sunde og klimavenlige retter. Og det øgede fokus på grøn mad i kantinerne matcher danskernes behov.

Det viser en undersøgelse fra Arla Pro, som leverer mejeriprodukter til storkøkkener over hele landet. Her svarer flere end hver tredje kantinebruger, at deres kantine bør have minimum én vegetardag om ugen, mens 15 procent svarer, at deres kantine allerede har vegetardage på menuen.

Det er dog ikke kun vegetarretter, som de danske kantinebrugere forventer at se på arbejdspladsen og på studiet. 

I Arla Pros undersøgelse svarer 8 ud af 10 kantinebrugere, at de forventer, at kantinerne gør en indsats for at levere bæredygtig mad. Helt konkret forventer halvdelen af danskerne for eksempel, at kantinerne bruger frugt og grønt i sæson, mens 4 ud af 10 forventer, at køkkenpersonalet genbruger madrester i nye retter.



 

Læs også