Håbet er et mere kulturelt og socialt 2021

Optimismen blomstrer for det kommende år hos Fyns Familielandbrug. Foreningens aktivitetsudvalg og seniorklub planlægger tre spændende arrangementer, hvor det kulturelle og sociale er i højsædet.

Fyns Familielandbrug har flere større arrangementer i kalenderen for det kommende år, hvor forventningen er et 2021 med mulighed for flere kulturelle og sociale tiltag end det forgangne år har kunne byde på.

Den 30. januar afholdes Kulturdag i Odense. Ud over forplejning byder dagsarrangementet på fire spændende foredrag: Birthe og Erik Hviid fra Odense fortæller om deres frivillige arbejde nogle måneder hvert år, på et børnehjem i Kenya med 80 forældreløse børn. Hvordan er det at arbejde med børnene, og hvad er deres fremtidsudsigter? Efter frokost fortæller Mathias Hansen, der driver familiebruget Dalsbakkegård i Nykøbing Sjælland, hvordan han har gjort sine drømme til virkelighed: Om livet som deltidslandmand, lånemuligheder mv.

Bendt Bendtsen, politiassistent, gårdejer og tidligere politiker, indtager også podiet til Kulturdagen. Her fortæller han om sit liv fra bondedreng til vicestatsminister, samt om politiets opgaver før og nu. Arrangementet slutter med foredraget »Jeg har ikke tid!« ved Povl C. Balslev, organist, komponist og tidligere højskolelærer. Foredraget består af fortællinger, digte og sange, der alle kredser om begrebet tid.

Udflugter til foråret

Fyns Familiebrug har også udflugter på programmet for foråret og sommeren.

Den 18. maj arrangeres halvdagsudflugt i egne biler til Munkebo og Ladbyskibet i Kerteminde. Her starter dagen på Vikingemuseet Ladby, hvor der er forskellige udstillinger, blandt andet Ladbytapetet, og i den gamle høj kan det gamle Ladbyskib beses. I vandet tæt ved ligger det flotte vikingeskib Ladbydragen.

Fra Kerteminde fortsætter turen rundt om Kertinge Nor til Gl. Munkebo Miniby, hvor en guide viser rundt i minibyen og fortæller om Munkebos historie. Desuden besøges Munkebo Bakke, hvor der er udsigtstårn, samt det gamle fiskerleje Boels Bro med udsigt til Lindø. Turen slutter med wienerschnitzel på Café Kirkeladen i Mesinge.

Den 17. august er der desuden planlagt en heldagstur til Sjælland. Her går turen til det 45 meter høje Skovtårn i en af Gisselfeld Klosters skove. Skovtårnet byder på 360 graders udsigt over den smukke, sydsjællandske natur. Herefter turen går videre til Koldkrigsmuseet og Stevns, inden turen går hjem til Fyn, hvor dagen rundes af med fællesspisning.

Mere information om arrangementerne, der er for alle interesserede, kan findes på ffl.lrs.dk.

     

Læs også