Vi ser positivt på fremtiden

Jule- og nytårshilsen fra Østdansk Landboforening.

Af formand Ole Elbæk

Vi siger farvel til et turbulent år, men goddag til et nyt. Året har budt på flere nye ansigter i Østdansk Landboforening, en ny strategi og plan for foreningen samt masser af gå-på-mod.

Året 2021 blev igen præget af Covid-19, hvor vores ansatte arbejdede under besværlige forhold, men alligevel har ydet en fornem indsats.

Landbruget har nu leveret varen – bogstaveligt talt – gennem to års kriser, hvilket sætter en fed streg under betydningen af fødevareerhvervet i Danmark.

Landbrugspakken blev en historie, der for det meste ende godt. Vi har blandt andet fået sat fokus på de kollektive virkemidler og en second-opinion på kvælstof. Samt der er lagt op til, vi følger udviklingssporet og ikke afvikling af dansk landbrug.

I den forbindelse har Landbrug & Fødevarer med Søren Søndergaard i spidsen gjort et fremragende stykke arbejde, som der også blev kvitteret for af landboforeningerne på årets delegeretmøde.

Vores forening vil og kan arbejde positivt med den nye landbrugspakke – både direkte og indirekte.

Klimaet kommer endnu mere på dagsordenen i 2022. Det gælder i høj grad også inden for landbruget.

Og hvis der er noget, vores frø- og planteavlere kan, så er det at levere grønnere produkter, der bliver mere og mere efterspurgte.

I efteråret blev Østdansk Landboforening medlem af Plantebranchen, en brancheforening for producenter og importører af plantebaserede fødevarer, og det er et samarbejde, vi glæder os meget til at udbygge i løbet af 2022.

Plantebaserede fødevarer åbner op for et nyt og meget spændende kapitel for vores virksomhed og vores medlemmer, for vi vil selvfølgelig gerne producere de fødevarer, som forbrugeren, blandt andet den yngre generation, efterspørger.

Derfor ser vi fremad med optimistiske øjne.

Glædelig jul og godt nytår.

- Landbruget har nu leveret varen – bogstaveligt talt – gennem to års kriser, hvilket sætter en fed streg under betydningen af fødevareerhvervet i Danmark.

Ole Elbæk

Læs også