- Det kan ikke være rigtigt, at vi i Danmark skal jagte en utopisk naturtilstand

Vores nabolande har nemmere ved at opfylde EU’s krav til rent vandmiljø. Det konstaterer formanden for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard (billedet), på baggrund af en ny rapport, som organisationen har bestilt.

Det er for eksempel lettere for Holland og den tyske delstat Slesvig-Holsten at nå den gode miljøtilstand, som EU-reglerne kræver, fordi disse lande ifølge rapporten bruger tilstanden i henholdsvis år 1930 og 1880 som målestok for, hvornår man kan sige, at vandmiljøet er helt rent.

- Derimod har regeringen valgt, at Danmark skal sigte efter en tilstand helt uden landbrug. Sidst, Danmark så sådan ud, var i jæger-stenalderen, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

- Selvfølgelig skal vi have et sundt vandmiljø, og vi tager naturligvis ansvar for kvælstofudledninger fra dansk land. Men det kan ikke være rigtigt, at vi i Danmark skal jagte en utopisk naturtilstand, som groft sagt er betinget af, at der ikke foregår menneskelig aktivitet, mens resten af Europa sigter efter ambitiøse, men dog realiserbare målsætninger, siger Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer, i en kommentar til rapporten.

Han mener, at den store forskel mellem landene bør få politikerne i Danmark til at genoverveje deres »ekstremt ambitiøse målsætning«.

Side

2

Læs også