Salg af rådgivningsvirksomhed kom til debat

Salget af den finansielle rådgivningsvirksomhed Agrocura samt nyt forsøgssamarbejde var på dagsordenen til generalforsamling i LandboSyd, hvor formand Henrik Jessen blev genvalgt.

Tirsdag den 7. marts var der generalforsamling hos LandboSyd på Gråsten Landbrugsskole.

I beretningerne fra adm. direktør Sune Aagot Sckerl og formand Henrik Jeppesen blev det blandt andet bragt op, at Agrocura var blevet solgt i 2022.

Også det nye forsøgssamarbejde mellem Landbrugsrådgivning Syd, Sønderjysk Landboforening, Kolding Herreds Landbrugsforening og LandboSyd blev debatteret i forsamlingen.

Bekymring om driften

Fra salen blev der spurgt til begge emner, hvor det blandt andet blev indskærpet over for LandboSyd, at der var bekymring over driften, når der blev taget en beslutning om at sælge et ellers rentabelt aktiv.

Efter salget af Agrocura har foreningen valgt at blive medarbejder af AgroMarkets, hvor LandboSyd nu ejer en 16. del.

- Hvad vil du sælge næste år? Driften bekymrer mig virkelig, lød det fra et foreningsmedlem.

Afviser grund til bekymring

Adm. direktør Sune Aagot Schkerl understregede dog, at han ikke deler bekymringen om driften. Han har den stik modsatte oplevelse – nemlig, at der er styr på driften.

- Når jeg forholder mig til driften, så er det LandboSyds kernerådgivning. Og den har leveret det klart bedste resultat i 10 år. Der er styr på alle elementer. Det er det, der er mellem ørene på medarbejderne, vi lever af. Derfor handler det om at holde på dem, og det klarer vi rigtig godt, lød det fra direktøren.

Fra formanden lød det, at der ikke er direkte sammenhæng mellem salget af Agrocura og det nye medejerskab af AgroMarkets.

- Efter vi indgik fratrædelsesaftale med daværende direktør, fik vi samme dag et købstilbud på Agrocura. Købstilbuddet blev vurderet professionelt af mange parter, og det viste sig at være attraktivt nok til, at vi slog til. Så det var den beslutning, vi tog, lød det fra formand Henrik Jessen.

Tanker om at rykke sammen?

På baggrund af det nye forsøgssamarbejde blev der også spurgt til mulige samarbejder mellem foreningerne i syd.

- Vi har haft fusionering oppe at vende i vores bestyrelse. Vi er ikke afvisende over for noget. Det kan godt være, det giver værdi, svarede formanden og fortsatte:

- Hvis vi kan se, det giver værdi – på samme måde, som det giver værdi at samarbejde politisk eller med forsøgsarbejde – så kan det være, vi kommer til at undersøge det nærmere. Det er et spændende emne, og det er noget, vi er klar til at tage en debat om.

Genvalg og mindre bestyrelse

Det er i øjeblikket ni bestyrelsesmedlemmer og en formand, men et forslag fra bestyrelsen gik på, at der i 2023 og 2024 reduceres med et medlem om året.

Forslaget samt valg af formand og bestyrelse blev taget til afstemning trods debat om, at Arla Foods holdt leverandørmøde på samme tidspunkt. Forslaget blev vedtaget med 79 stemmer for og 19 imod.

Formanden blev genvalgt, mens Bo Bejer, Claus Fink Jørgensen og Martin Lambert Pedersen blev genvalgt til bestyrelsen.

Læs også