2. næstformand udtrådt af Spiras-bestyrelse

Hans Damgaard er efter eget ønske udtrådt Spiras’ bestyrelse. Beslutningen begrundes med, at hans post som næstformand i Danish Agro risikerer at give interessekonflikter

I forbindelse med generalforsamlingen i Spiras forleden, meddelte 2. næstformand, Hans Damgaard, at han udtrådte af bestyrelsen. Begrundelsen var, at hans post som næstformand i Danish Agro kunne give interessekonflikter med bestyrelsesposten i Spiras.

Hans Damgaard var som 2. næstformand en del af formandskabet i Spiras, som desuden tæller formanden Henrik Jessen og 1. næstformand Christian Lund.

Ved siden af sin bestyrelsespost i Spiras har Hans Damgaard også været næstformand i bestyrelsen i Danish Agro.

- Der skal ikke være tvivl om, hvorvidt jeg repræsenterer Spiras eller Danish Agro i mit bestyrelsesarbejde fremadrettet. Der vil kunne opstå modsatrettede interesser, og min beslutning skyldes derfor alene hensynet til bestyrelseskollegaer samt de medlemmer, som har vist mig tillid såvel nu som gennem årene. Beslutningen har været på vej et stykke tid, men af respekt for det store arbejde omkring fusionen i Spiras har jeg ikke følt, at tidspunktet kunne være før, fastslår Hans Damgaard, der forud for fusionen var formand for Kolding Herreds Landbrugsforening og sammenlagt har ti års bestyrelsesarbejde bag sig i landboforeningen.

Han føjer til: - Jeg er utrolig stolt over det resultat, vi i fællesskab har skabt med vores nye landboforening og er helt tryg ved at vige pladsen. Vi har en stærk bestyrelse og organisation, som kommer til at gøre en mærkbar forskel for vores medlemmer i Syddanmark.

Formanden for Spiras, Henrik Jessen, udtrykte i forbindelse med Hans Damgaards udmelding sin respekt og forståelse for beslutningen.

Henrik Jessen tilføjer, at bestyrelsen i Spiras hér efterfølgende vil beslutte, om der skal trækkes et nyt medlem ind i formandskabet.

- Det vil være bestyrelsesmedlemmer, som i forbindelse med fusionen er valgt i Kolding, som får en afgørende betydning, siger Henrik Jessen.

Det var ikke mindst kemien mellem Hans Damgaard, Henrik Jessen og Christian Lund, som satte gang i fusionsprocessen.

Læs også