Folk på landet er mere lykkelige

Landbrugschef Frank Poll, EDC Landbrug Poul Erik Bech, oplyser, at mange kunder flytter fra de store byer til et fritidslandbrug, og det er der flere årsager til.

- Generelt er priserne lavere på landet, så mange behøver måske ikke to store indkomster, siger landbrugschef Frank Poll, EDC Landbrug Poul Erik Bech.

Internationale undersøgelser viser gang på gang, at vi danskere er blandt de lykkeligste folk i verden. En undersøgelse fra Gallup og Realdania viser samtidig, at det herhjemme er folk, som bor på landet, der topper tilfredshedsstatistikerne.

For at bo på landet – med masser af natur, skov og marker – gør ekstra godt for sjælen med mindre stress og jag, og så betyder ejendomspriserne selvfølgelig også noget.

En undersøgelse fra Gallup og Realdania viser, at folk der bor i landdistrikterne – altså i landsbyer med under 200 indbyggere – oplever, at hele 82 procent har »en høj livskvalitet«. Det samme tal for alle danskere er 76,8 procent, og hos københavnere er andelen 74,7 procent.

Landbrugschef Frank Poll, EDC Landbrug Poul Erik Bech, oplyser, at der er mange kunder, der kommer fra København eller andre store byer og har taget et aktivt valg om at flytte på landet til et fritidslandbrug.

Langt mere for pengene

- Kunderne gør det primært for at komme tættere på naturen, få mere ro – og så betyder det selvfølgelig også noget, at man får langt mere for pengene. Både flere kvadratmeter i huset, men også ofte større have og tæt på natur og dyreliv, fortæller Frank Poll.

- Generelt, fortsætter han, er priserne lavere på landet, så mange behøver måske ikke to store indkomster, og de er derfor mindre afhængige, og dermed også er med til at frigive tid og ressourcer til familien. Kvadratmeterpriserne på boliger på landet er seks-syv, ja nogle gange op til 10 gange mindre end i byerne, og så er der ofte en stor have med, når man køber hus på landet, så ingen tvivl om, at priserne betyder meget.

- Samtidig ser vi også en corona-tendens, hvor det er mere acceptabelt at arbejde hjemme, så det er nemmere at få familielivet til at gå op, hvis man for eksempel arbejder i byen og har to-tre hjemmearbejdsdage om ugen. Det kan være med til, at flere flytter ud af byen, så de får mere plads, ro og natur.

Læs også