Mester i præcisionslandbrug, men …: - Det kan blive en komplet katastrofe for vores succesfulde maskinfabrik

Det vurderer Philip Garford, der er grundlægger af og direktør for den engelske maskinfabrik Garford, som sælger størstedelen af sine topmoderne landbrugsmaskiner i EU.

Garford Farm Machinery er i dag førende i UK indenfor såkaldt Robocrop præcisionslandbrug, hvor ukrudt fjernes mekanisk både mellem og i rækker med brug af videokamera og positionsbestemmelse af afgrødeplanter. Philip Garford viser rundt på fabrikken, hvor man er ved at klargøre maskiner til udstilling på Agritechnica. Fotos: Jørgen P. Jensen Philip Garford viser her virksomhedens seneste Robocrop-teknik, hvor der over hver af de roterende ukrudtsrensere er anbragt et kamera, som kan bestemme afgrødeplanterne – her markeret med farvede »planter« - og som således renser både mellem og i rækkerne. Garford maskinfabrik sender dagligt en lastvogn pakket med nye maskiner afsted over Kanalen til EU. Det er helt uvist, hvad Brexit vil betyde for denne eksport og hvor store ekstraudgifter, det vil påføre. Garford satser på traktortrukne redskaber i alle størrelser fremfor små selvkørende robotter. Garford producerer også sprøjter til præcisionssprøjtning mellem afgrøderækker. Foto: Garford

I landbrugsområdet lige nord for Cambridge i det østlige Midtengland scorede tilhængerne af Brexit den højeste tilslutning i hele Storbritannien.

Her ligger den succesfulde landbrugsmaskinfabrik Garford.

Med en eksport på 80 procent af landbrugsmaskinfabrikkens avancerede radrensere til Europa, er Brexit tæt på en katastrofe.

Det fastslår direktør Phillip Garford, der ligesom alle andre i UK er mere end træt af den

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også