Ny reportage-serie: Egypten

Danmarks nye partner med kæmpe landbrugspotentiale.

De færreste i Danmark kender Egypten.

Jo, selvfølgelig pyramiderne, Nilen og de gamle mumier. Men ikke nutidens Egypten med de over 110 millioner indbyggere, som meget vel om få år kan være bedre økonomisk stillet end Saudi-Arabien.

Effektivt Landbrug er taget på reportage dernede, for at se nærmere på landets store, moderne landbrug og det kæmpe samarbejdspotentiale, der ligger og venter Danmark dernede.

Følg med i de kommende uger når Effektivt Landbrugs udsendte besøger topmoderne mega-farme med tusindvis af holstein-malkekøer langt ude i Sahara-ørkenen og tager til forskellige typer landbrugsvirksomheder, der allerede er i tæt samarbejde med danske landbrugs- og fødevarevirksomheder.

Tusindvis af holstein-køer på moderne landbrug langt ude i ørkenen

Effektivt Landbrugs udsendte har netop kørt flere dage langt ud i ørkenen vest for Cairo sammen med driftslederen på én af landets største malkekvægbrug, for at se den moderne kvægfarm med høj biosecurity.

- Vi er 200 veluddannede ansatte, der arbejder 20 dage herude og holder fri 10 dage, fortæller driftslederen i bilen gennem den endeløse sandørken.

Fremme ved den store farm ses mange åbne stalde, tusindvis af køer og en malkekarrusel til 80 køer, der kører nonstop betjent 24/7.

Senest om tre år er farmen dobbelt så stor og byggeriet er allerede i gang.

Læs i de kommende uger om Juhayna-farmen.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også