Kvægstald til 12 millioner i Japan

Det er en moderne og veludbygget kvægbedrift, som Toshi Kita og hans kone Yumi har opbygget i det nordligste Japan. Og investeringerne fortsætter for fuld styrke – godt hjulpet af den japanske stat.

Onsdag i denne uge er Effektivt Landbrug med, da Toshi Kita får leveret ny gyllevogn og John Deere 7310 traktor til i alt 1,6 millioner kroner. Toshi og Yumi Kita har for kun en måned siden taget denne nye kvægstald til 120 køer i brug. – Den har kostet omkring 12 millioner kroner. Og bagved bygger vi næste år et biogasanlæg til 24 millioner, fortæller Toshi Kita. Eftermiddagsmalkningen er i gang fra kl. 15. Toshi Kita har selv været i USA og udvalgt denne malkestald til 32 køer ad gangen. - Der er en ekstra medarbejder til malkningen for at undgå stress, som køerne mærker, fortæller Toshi Kita. Den nye John Deere traktor og gyllevogn afleveres af maskinleverandøren til gårdens mark-medarbejdere. I området i det allernordligste Japan ved kysten over mod Rusland ligger et stort landbrugsområde med mange mælkeproducenter, hvis gårde er bygget efter amerikansk og dansk forbillede. Toshi Kita tjekker sine nye 320 hk John Deere traktor. På spørgsmålet om hvor mange traktorer, han dermed har på sine i alt syv farme, er svaret: - Mange. Men han ved ikke rigtig hvor mange. Toshi Kita har i alt 800 stykker kvæg, heraf 450 malkende køer. Her en af de ældre stalde, der alle – også de helt nye – er bygget efter samme model. Den helt nye stald, der netop er taget i brug.

Den ti tons tunge gyllevogn løfter sig lydløst op i luften.

Den nu frigjorte blokvogn kører frem, og kæmpekranen sætter yderst forsigtigt den funklende nye gyllevogn ned på cementområdet mellem store plansiloer og kvægstalde.

Effektivt Landbrug er onsdag i denne uge med til at modtage fabriksnye maskiner hos den japanske landmand Toshi Kita, som er én af det nordlige Japans største mælkeproducenter.

- Denne

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også