Fjerde år og flere varer hos Lundegårdens Foder

Det startede i det små, men i løbet af de seneste fire år er udvalget i foderbutikken Lundegårdens Foder i Kattekilde blevet større og større.

Udvalget til hestene omfatter blandt andet mærkerne Nordic Horse, Dangro og Urtefarm, ligesom OnlyGoodHorse og Svensk Havreolie også er i sortimentet af tilskudsprodukter. Fremover bliver det ikke kun foderbutikken der kommer til at fylde som en bibeskæftigelse i fritiden. Maria Wichmann er under uddannelse til Blue Berry Hill Basisinstruktør, og drømmen er at starte en lille rideskole med højest fire elever på hvert hold.
- Vores kunder kommer ofte fordelt over hele dagen, men det tager vi ikke så tungt. Vi er glade for kontakten med kunderne, men det er en livsstil – og man skal synes, at det er sjovt, lyder det fra Maria Wichmann, der her ses med den yngste datter Bella. Udvalget til hestene omfatter blandt andet mærkerne Nordic Horse, Dangro og Urtefarm, ligesom OnlyGoodHorse og Svensk Havreolie også er i sortimentet af tilskudsprodukter.

Med Bella på ryggen piller Maria Wichmann opslagene med fødselsdagstilbud af hylderne i butikken, der netop har fejret fire års fødselsdag.

Lundegårdens Foder, der er beliggende i Kattekilde nær Søllinge, ejes af Maria og Ali Wichmann.

- Vi startede egentlig bare for sjov og i det helt små med et par paller, da vi stadig boede på Tåsinge. Siden er vi så flyttet her til Kattekilde for tre år siden, hvor butikken og udvalget af varer for alvor har grebet om sig, fortæller Maria Wichmann, der oprindeligt begyndte forhandlingen, fordi hun selv havde langt til forhandlere af det foder, som hun ønskede at bruge til sine egne heste.

Fleksible åbningstider

I dag er det fortsat en forretning der drives fra bopælen ved siden af fuldtidsarbejde, og selvom der blot er to dage med faste åbningstider, kan kunderne altid komme efter aftale uden for åbningstid.

- Er vi ikke hjemme, sætter vi varerne ud, men vi arbejder også på en selvbetjeningsløsning, der gør foderindkøb endnu mere fleksibelt. Derudover kører vi også varetur over hele Fyn. Den service, hvor kunderne kan bestille via webshoppen hjemmefra, er virkelig også blevet taget godt imod, fortæller Maria Wichmann, der i øjeblikket er hjemme på barsel, og derfor er ekstra fleksibel i forhold til at betjene kunder.

- Vores kunder kommer ofte fordelt over hele dagen, men det tager vi ikke så tungt. Vi er glade for kontakten med kunderne, men det er en livsstil – og man skal synes, at det er sjovt.

Maria Wichmann lægger ikke skjul på, at de er en familie der har mange jern i ilden, hvor kunderne er vant til, at børnene er med i butikken.

- Vi har verdens bedste kunder. De er trofaste og giver ofte udtryk for, at de er glade for den service, som vi kan yde dem her i butikken.

Kvalitetsfoder vægtes højt

Med katte, hunde og hestene på folden er familien passionerede omkring dyrefoder, og det afspejler sig også i butikkens sortiment.

- Som heste, hunde og katteejer gennem mange år og med en stor interesse for deres fodring og ernæring bliver man lidt nørd på området. Du finder derfor kun foder og tilskud af bedste kvalitet, påpeger Maria Wichmann og tilføjer:

- Hellere lidt men godt kan man sige.

Udvalget til hestene omfatter blandt andet mærkerne Nordic Horse, Dangro og Urtefarm, ligesom OnlyGoodHorse og Svensk Havreolie også er i sortimentet af tilskudsprodukter.

- Som noget nyt findes også de revolutionerende Rheva Plastre og et udvalg af Carr Day and Martin på tilbehørssiden. Til hund og kat findes ligeledes kvalitetsprodukter, især BARF råfoder af mærket MUSH er populært, ligesom Acana også går til de kvalitetsbevidste hunde og katteejere.

 

Rideskole på vej

Fremover bliver det ikke kun foderbutikken der kommer til at fylde som en bibeskæftigelse i fritiden.

Maria Wichmann er under uddannelse til Blue Berry Hill Basisinstruktør, og drømmen er at starte en lille rideskole med højest fire elever på hvert hold.

- Blue Berry Hill er vidensbaseret træning, der er lidt anderledes end den traditionelle rideundervisning. Her er der øget fokus på indlæringsteori og hestens biomekanik. Det giver en større forståelse mellem hest og rytter, og viden om hvorfor man skal gøre, som man gør i arbejdet med og omkring hestene, forklarer Maria Wichmann, der påpeger, at det skaber rideglæde for både hest og rytter.

Familien har fået anlagt en ny ridebane til formålet og planen er, at rideskolen kan starte op allerede pr. 1. marts.

Læs også