Kendte testryttere

De bedste ryttere skal teste de bedste heste.

Forud for Hingstekåringen i Herning udtrykker Dansk Varmblods direktør Casper Cassøe Krüth stor begejstring for de testryttere, som der i år er lavet aftaler med.

Det oplyses i en pressemeddelelse, hvor sløret løftes for, hvem der skal ride de unge heste i år.

Det bliver nemlig en af verdens bedste dressurryttere, VM-holdguldvinder Cathrine Laudrup-Dufour, som skal være testrytter for dressurhestene, mens det er den internationale toprytter, svenske Rolf-Göran Bengtsson, der skal være testrytter på springhestene i unghestechampionaterne ved Dansk Varmblods Hingstekåring.

Cathrine Laudrup-Dufour har uddannet flere unge heste, og hun er konstant på udkig efter talenter til sin konkurrencestald i Fredensborg. Efter deltagelse ved to Olympiske Lege, flere Europamesterskaber, hvor hun desuden har opnået medaljer, satte Cathrine kronen på værket i august 2022 i Herning ved at vinde VM-guld for hold samt opnå to individuelle sølvmedaljer.

Et blankt lærred

Blue Hors Unghestechampionatet starter onsdag, hvor hestene bliver redet af egen rytter for dommerne. Det sker inde i Jyske Bank Boxen, og den følgende dag skal ryttere og heste igen i bedømmelse i Boxen.

De 21 bedste heste er dermed klar til testrytter-delen ud fra deres bedømmelse, og fredag får endnu tre heste chancen for at gå med via en trøstfinale, som afvikles i hal M, Krafft Arena.

Det er dermed i alt 24 heste, fordelt over to heat lørdag og søndag, som Cathrine Laudrup-Dufour skal teste inden den festlige præmieoverrækkelse søndag middag.

Cathrine Laudrup-Dufour har ikke set resultaterne af egnethedstesterne i efteråret. Det er fra Egnethedstesterne, at de bedste heste går videre til Unghestechampionatet i Herning.

- Jeg har set nogle opslag på Instagram, men jeg har ikke fulgt med i resultaterne. Jeg vil heller ikke se hestene under egen rytter i Herning. For mig vil det være bedst, at det er et helt blankt lærred, når jeg skal teste dem, lyder det fra Cathrine Laudrup-Dufour, der endvidere oplyser, at hun lægger vægt på, at hesten er samarbejdsvillig og ridelig, ligesom hestene skal være uddannet efter træningsskalaen, og reagerer godt på hjælperne.

20 springheste videre til testrytter

Rolf-Göran Bengtsson har ligeledes en imponerede resultatliste, som blandt andet omfatter en individuel sølvmedalje ved OL i Hongkong (Ninja la Silla), guld ved EM i Madrid (Ninja la Silla), bronze ved EM i Arnhem (Isolvas Pialotta) og tre medaljer med det svenske landshold, blandt andet sølv ved OL i Athen, hvor han sluttede på en individuelfjerde plads med Mac Kinley.

Han har gennem årene redet et stort antal ungheste op i den svære sport. Han har fungeret som dommer ved de svenske championatsfinaler gennem tre-fire år, og han har også været blandt dommerne til de danske championatsfinaler, tilbage da de blev afviklet i Odense. Det bliver dog første gang, at han skal fungere som testrytter.

Springhestene i Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat skal rides på en bane af egen rytter onsdag og torsdag inde i hal E – Dansk Hesteforsikring Arena. Herefter går de 20 bedste heste videre, og de skal tests af Rolf-Göran Bengtsson fordelt på to heat fredag og lørdag.

- Hestene har gået to dage med egen rytter, før jeg skal teste dem. Det kan betyde, at de er lidt trætte, og der er meget, som kan få indflydelse på resultatet. Bedømmelsen er derfor også lidt afhængig af dagsformen. Bedømmelsen er dog ikke afhængig af blot en enkelt bedømmelse, men af flere, understreger Rolf-Göran Bengtsson.

Han er ikke helt sikker på, om han vil se hestene gå under egen rytter. Det har han ikke afgjort med sig selv. Han får også et travlt program i Herning, da han selv skal starte flere heste i de internationale springkonkurrencer, og desuden har han flere elever til start.

Læs også