600 dyr til bedømmelse

Dommerne står klar til at give deres vurdering af de 597 dyr, som er tilmeldt årets Hjørring Dyrskue. Et skue som i år kan præsentere det højeste antal kødkvæg siden 2013 – endda med en race, som aldrig tidligere har været fremvist i Hjørring.

Man skal helt tilbage til år 2003 for at se så mange tilmeldte kødkvægsdyr på Hjørring Dyrskue, hvor der i år stiller hele 138 styk mod 116 dyr i 2019, da der sidst blev afholdt dyrskue.

Udstillingen er som sædvanligt godt båret på vej af Charolais og Limousine, der stiller med henholdsvis 37 og 24 dyr. Og så er der i år, med 21 tilmeldte dyr, det højeste antal Blonde-dyr siden 2008.

For første gang i skuets historie vil man i år også kunne se den japanske kødrace Wagyu, hvor 13 årige Mads Dissing Hansen, stiller med en ung kvie.

Også, næsten ny, er racen Murray Grey, hvor der i 2019 for første gang blev udstillet et enkelt dyr på skuet i Hjørring. I år kan man dog glæde sig til hele 10 eksemplarer af racen.

Skuler man over til malkekøerne, vil man som altid i Hjørring kunne se alle fire malkeracer, dog samlet med færre tilmeldte end tidligere.

- Det skyldes, at der er mange af de store udstillere, som ikke har køer mere. Faktisk er vi rigtig glade for, at der stadig er så stor tilslutning, siger dyrskuekoordinator Karin Møller Larsen, LandboNord.

Stor tilmelding af heste

Der er ligesom i 2019 tilmeldt rigtig mange heste, 119 styk.

Det er især Fjordhestene og Shetlandsponyerne, som stiller med mange dyr, men også racerne Belgier, Oldenborg og Dansk Varmblod stiller med flere heste på skuet, end der har været i flere år.

Der kommer blandt andet en Dansk Varmblod samling med den guldkårede hoppe Bolivia og tre af hendes afkom, som bliver stillet af Lise Nielsen, Jens Aage Nielsen og Jørgen Damm.

Tilfredshed i Hjørring

Hjørring Dyrskue er tilfredse med årets opbakning til at udstille. En opbakning, som er blevet godt hjulpet på vej af et nyt tiltag.

- Der har været gratis tilmeldingsgebyr for nye udstillere, og det har altså fået flere helt nye udstillere med, især ved kødkvæg og heste, men faktisk også blandt malkekøerne, siger Karin Møller Larsen.

Blandt smådyrene er der i år også tilmeldt både flere fjerkræ og kaniner end 2019. Men dog desværre ganske få får i år.

- Alt i alt er vi rigtig godt tilfreds og glæder os bare til at komme i gang, siger Karin Møller Larsen.

Effektivt Landbrug A/S

Odensevej 29
5550 Langskov