bannerPos

Høster Benchmark-hvede med 14,5 i vandprocent

Jesper Albrektsen, der driver 850 hektar omkring Bandholm på Lolland, kunne i går høste sin Benchmark-vinterhvede med perfekt vandprocent på 14,5. - Vi har også målt vandprocent i vores Dacanto-vinterhvede, men den lå over 19 procent og den var ikke moden, fortæller han i mejetærskeren. Fotos: Jørgen P. Jensen

Jørgen P. Jensen

26-07-2019 07:00

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Mogens med i mejetærskeren

Fødevareminister Mogens Jensen var i går med til at høste korn på Stevns. – Jeg forstår godt fascinationen, lyder det fra ministeren, der fik ros af den planteavler, som lagde mark til.

- Vi når det nok.. Det har vi prøvet før

Klaus Aage Bengtson høstede mandag sine 72 hektar med økologisk vårbyg nær Hals i Nordjylland. Og de gentagne regnbyger bekymrer ham ikke. – Det har vi prøvet så mange gange før, siger han.

Økologisk rug kom i hus

Høstvejret var ikke perfekt i går, men med udsigt til ustadigt vejr høstede Allan Hald løs i økologisk rug på bedriften Kongsbjerggård I/S i går.

Mangler seks til syv gode høstdage endnu

I går eftermiddag drev bygerne ind over Hestehavegaards uhøstede kornmarker nord for Ringsted og truede med at stoppe høsten af maltbyg. - Vi er godt med og tager det helt roligt, fastslår Thomas Jørgensen.

Bygepause i byggen

Gårsdagens heftige byger satte en midlertidig stopper for høsten af fremavlsbyg med Nordskovs nye MF Ideal 7 mejetærsker.

Har sået vårhvede i november

- Den står helt fantastisk. Og er skredet samtidig med vinterhveden, fortæller Hans Damgaard om sine 43 hektar efterårssået vårhvede.

Halm i store mængder er næsten for meget

- Mejetærskerens kapacitet bliver nedsat med den store halmmængde, der skal igennem snitteren på mejetærskeren, siger Hans Damgaard fra Overgaard syd for Kolding.

Nu bliver alle afgrøder høstmodne på hvedejorden syd for Kolding

- I de kommende dage forventer vi at kunne høste i stort set alle vores afgrøder, fortæller Hans Damgaard, der tror på 11-12 tons pr. hektar i 1. års hvede.

Let høst for Svendgaard Maskinstation

I går høstede den midtjyske maskinstation 10 tons pr. hektar i Benchmark-hvede ved Horsens. - Også rug og vinterbyg har givet høje udbytter, fortæller maskinstationsejer Jens Gustav Svendgaard.

Tog hul på den første havremark kl. 16 i går

På en 40 hektar stor havremark tog mandskabet på vestfynske »Langkroggaard« ved Aarup på Vestfyn i går hul på havrehøsten.

Vestfyn tog hul på den første havremark

På en 40 hektar stor havremark tog mandskabet på »Langkroggaard« ved Aarup på Vestfyn i går hul på havrehøsten.

Pendler mellem ekstremer i Løkken og Frankrigs hjerte

Vejret har været knastørt og ekstremt varmt med temperaturer på den anden side af 43 grader i skyggen i det midtfranske. Her driver Flemming Fuglede Jørgensen på 12. år 300 hektar landbrug på Chateau de Villejovet.

Nu falder priserne på økologisk korn

Kombinationen af høje udbytter og en forøgelse i åraf arealerne med økologisk korn på +50 procent presser i disse dage prisen nedad – også på økologisk maltbyg, lyder det fra Vestjyllands Andel.

Hvede har tendens til lavt protein

Faldtal i brødhvede og hektolitervægt er pæne, mens proteinindholdet generelt måles lavt i årets hvedehøst, fortæller Overgaard ved Randers.

Første maltbyg af meget fin kvalitet med 9,5-10,8 procent i protein

- Og med udbytter på op til 8,0 tons pr. hektar i den første maltbyg på Lolland ser det ud til, at vi endelig får et godt maltbyg-år, lyder det fra Overgaard ved Nakskov.

Der høstes også høje udbytter i økologisk korn

Økologisk rug giver op til 8 tons pr. hektar, mens økologisk maltbyg er nær 4 tons pr. hektar. - Vi er fem til ti dage forud for den konventionelle høst, fortæller konsulent Troels Melvang fra Vestjyllands Andel i Ringkøbing.

Sønderjysk tilfredshed i rug og hvede

Lejesæd gør høstarbejdet i rugen til en tålmodighedsprøve på »Østervang Mark« nær Christiansfeld. Men udbytterne er pæne og ligger over middel. Tirsdag aften satte regn dog en foreløbig stopper for høstarbejdet.

Spinathøsten er tidlig i år

Per Funch Clausen fra Jensen Seeds forventer et normaludbytte i den udfordrende specialafgrøde.

Rapsen skuffer, spinaten er tilfredsstillende

Vandprocenten var 7,4 og udbyttemålerne svingede mellem 4 og 5 tons, da Ørbæklunde på Fyn mandag høstede raps af sorten Wembley til DLF.

Rug og hvede har lagt sig ned, men giver alligevel høje udbytter

Topudbytterne bliver suppleret med god kernekvalitet og vinterrapsen med højt olieindhold. - Især rapsen har været nem at høste, fortæller Peter Beck, Slagelse.

Høster 9,5 tons rug pr. hektar på halvdårlig jord

Kim Schou Rasmussen fra Flyvesandet nær Otterup er tilfreds med høsten af rug. Han har tre mejetærskere i gang for at blive færdig.

Tør hvede på Nordfyn

Tilfredshed med den første hvedehøst i Mejlskov nær Bogense på Nordfyn.

Fornem debut som frøgræsavler

Det er første år, Preben Simonsen på Bågø ud for Assens forsøger sig med frøgræs. Og det ser ud til at blive en succes.

16 procent vand i den første vinterhvede ved Sakskøbing

Christian Wibholm, Lise- lund på Lolland, prøvekørte i går eftermiddag sin KWS Lili vinterhvede, der – som ventet – gav på den rigtige side af 10 tons pr. hektar.

Vinterrapsen giver 4,5 t/ha på Vestsjælland

På Aagaard Gods på Vestsjælland tog de i går den første tærskning af deres 32 hektar skårlagte vinterraps.

2. års hvidkløver høstet på Krenkerup Gods

På Krenkerup Gods på Lolland tog man i går hul på årets høst af hvidkløver. Det skete på en 2. års mark.

Hvor er min kornvogn?

Seneste nyhed fra Datalogisk er en sporingsfunktion i Næsgaard mobil-app’en.

Hybrid vinterbyg hitter i de første høstudbytter fra årets sortsforsøg

Med op til 112 hkg pr. hektar høster de seksradede hybrid vinterbygsorter bedst i de foreløbigt offentliggjorte resultater fra dette års sortsafprøvning.

Høsttidspunkt påvirker økologisk status

Din afgrødes økologiske status kan ændres, hvis høsttidspunktet ændrer sig.

Rødt tørkeindeks kræver sine forholdsregler – og måske en løvblæser

Ovenpå den tørre sommer sidste år lider markerne stadig af vandmangel, og tørkeindekset er næsten totalt rødt for hele landet. Derfor er der fra flere sider særligt fokus på at undgå brande under høstarbejdet. Et råd fra LMO handler om at bruge løvblæsere.

Førsteårs strandsvingel ligger lunt i svinget

På trods af en hård opstart i etableringsfasen sidste år tegnede det pænt, da der blev høstet førsteårs Sweedy-strandsvingel på Vestsjælland sent torsdag.

Høstoverblik: Godt i gang med høsten i hele landet

Mejetærskerne er i denne uge blevet luftet i vinterbyggen i alle landsdele. Effektivt Landbrug har bedt en række konsulenter fortælle, hvordan høsten er kommet fra start i deres område.

Så høstes der strandsvingel

Onsdag blev de første hektar strandsvingel høstet på Vestfyn. Og den er overraskende tør.

Case IH udfordrer til dyst i marken

Er du frisk på en udfordring, er Case IH klar til at komme forbi med deres Axial Flow-mejetærsker i håb om at kunne præstere lidt bedre, end hvad du selv kan. De udfordrer andre mejetærskere i spild, kernekvalitet og kapacitet.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Høster vinterbyg i etaper

Tirsdag aften og onsdag eftermiddag kom store dele af vinterbyggen i hus hos Poul Bjarne Hansen ved Ullerslev på Østfyn.

God kvalitet i vinterbyggen

Vinterbyggen er af god kvalitet hos svineproducent Svend Gammelgård, der i sidste uge fik høstet sine 61 hektar med afgrøden nær gården ved Haderslev.

Vinterbyghøsten er i gang

Flere er i gang i vinterbyggen. Andre venter på lidt mere sol.

Høst af rødsvingel i gang

Det ser ifølge avlschef ud til at blive en fornuftig høst de fleste steder.

Husk sikkerheden når du høster

Høsten står for døren – og det giver risiko for markbrande. Derfor har SEGES i samarbejde med Danske Beredskaber samlet en række gode råd til at nedsætte risikoen.

Seks maskiner på række får ærterne i hus på Strandegaard

Ikke mindre end seks maskiner skulle der til for at få ærterne til frost ind på Strandegård.

- Såvel hundegræs som ærter har givet godt

På det økologisk drevne Strandegård mellem Faxe og Præstø er man tilfreds med begyndelsen på årets høst. Dog har lus og råger været skadevoldende.

Solbjerg Maskinstation høster rødsvingel på Sydfyn

Årets frøhøst begyndte i år onsdag den 10. juli i rødsvingel ved Lehnskov Gods beliggende helt ud til det Sydfynske Øhav.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

EyeFoss-netværket udbygges til den kommende høst

DAKOFO, Dansk Korn & Foder, har valgt at udbygge EyeFoss netværket til den kommende høstsæson.

- Kornet har aldrig stået bedre. Nu beder vi til vejrguderne

I denne video forsøger vores faglige reporter Jørgen P. Jensen og chefredaktør Jacob Lund-Larsen at gøre os alle lidt klogere på, hvad vi kan forvente af årets høst. Der er nemlig flotte marker i hele landet. Dog er der lokale forskelle, og nogle landmænd er hårdt plaget med gulrust.