bannerPos

Mange ansøgere til fosforstøtteordning for fjerkræ- og minkbedrifter

Landbrugsstyrelsen oplyser, at der er 175 ansøgere til fosforstøtteordning for fjerkræ- og minkbedrifter. Arkivfoto

Redaktionen

11-04-2019 07:47

Landbrugsstyrelsen har modtaget 175 ansøgninger til ordningen Tilskud for skærpede fosforlofter på fjerkræ- og minkbedrifter.

Landbrugsstyrelsen er begyndt at behandle ansøgningerne, og en række af de landmænd der er påvirket af reglerne i ny fosforregulering får udbetalt kompensation i de kommende måneder.

Den samlede pulje er dog blot på to millioner kroner, så derfor regner styrelsen ikke med, at alle ansøgere får udbetalt tilskud.

Landbrugsstyrelsen forventer, at alle ansøgere får et svar i løbet af de kommende måneder.

De nye regler om fosforregulering betyder, at der fra 1. august 2018 er indført skærpede fosforlofter i områder, der afvander til fosforfølsomme søer. Særligt fjerkræ- og minkbedrifter kan få øgede udgifter til at udbringe fosfor. Ordningen Tilskud for skærpede fosforlofter er blevet indført til fjerkræ- og minkbedrifter for at afhjælpe udgifterne i en overgangsperiode.

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next