Først for femte år i træk

625 kroner kiloet blev drivhuskartoflerne fra Karl Larsen i Kragelund ved Herrested solgt for i udvalgte sjællandske Coop-butikker.

På årets første dage lagde 74-årige Karl Larsen og hans hjælpere på ejendommen i Kragelund ved Herrested en forspiret Solist-kartoffel i ikke mindre end 50.000 plastspande med halvt sphagnum og halvt jord, og satte dem i plastdrivhusene med kaloriferevarme og kunstigt lys.

Med de optimale betingelser også uden for drivhusene havde de første kartoffelplanter allerede den 20. februar vokset sig så store, at de første kartofler var klar til salg. Eller en uge før sidste år, hvor Karl Larsen også præsenterede at kunne levere årets første danske kartofler.

Faktisk er det femte år i træk, at hans første drivhuskartofler under stor mediebevågenhed er dukket op i udvalgte butikker.

625 kroner kiloet

I alt blev 140 bakker à 200 gram Kragelund-kartofler sat til salg den 21. februar i Kvickly, SuperBrugsen og Irma-butikker på Sjælland og i hovedstadsområdet. Til en pris på 125 kroner pr. bakke, eller 625 kroner kiloet.

I nu 15 år har han sammen med hans brødre dyrket disse særligt tidlige kartofler, ved siden af krysantemumblomster på friland senere på året.

- Det er altid spændende, om det lykkes med at være tidlig klar med kartoflerne. De første dage giver det jo altid den bedste pris, smiler Karl Larsen, dog glæder sig over den store interesse fra både grossisterne, som han afsætter til, og fra medierne.

Karl Larsen startede med porrer på ejendommen i 1968, hvor han først leverede til Gasa. De seneste år har han solgt sine produkter til grossister. Dog kan de tidlige kartofler købes i broderens gårdbutik i Møllegyden ved Ullerslev.

Læs også