Merrild til minister: - Du skal bare sørge for, at de i Tønder aldrig løber tør for penge

Miljøminister Lea Wermelin (S) fik i går præsenteret et eksempel på jordfordeling i Vipperød på Sjælland. L&F-formand Martin Merrild var også med, og han opfordrer til, at der snart for alvor kommer skub i jordfordelingerne over hele landet.

Miljøminister Lea Wermelin (S) kan ikke sige noget om, hvornår der bliver afsat flere midler til jordfordeling. Foreløbig er der afsat 150 millioner kroner til et pilotprojekt i multifunktionel jordfordeling. Martin Merrild, formand for L&F, ser gerne, at der her og nu sættes flere penge af til jordfordeling. 10 år undervejs har vådområdeprojektet ved Tempelkrogen ved Vipperød været undervejs, og det har involveret 10 lodsejere. Træerne er efterladt under vand. De drukner og falder sammen på et tidspunkt. Specialkonsulent Kristian Gadegaard fra Landbrugsstyrelsen forklarer, at med et hav af interesser, er det et stort puslespil at få et jordfordelingsprojekt til at lykkes.

Det er lidt af et puslespil, der skal gå op, når der skal gennemføres jordfordelingsprojekter.

Men det kan lade sig gøre, og mandag blev miljøminister Lea Wermelin (S) af sine egne folk i Landbrugsstyrelsen selv præsenteret for et projekt, hvor det efter 10 års arbejde sidste år lykkedes at blive færdig. I Tempelkrogen, der ligger i Vipperød i grænselandet mellem Holbæk og Lejre Kommune, har man nord

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også