Danish Agro og Agreena går sammen om klimacertifikater

Landbrugskoncernen Danish Agro og virksomheden Agreena, der faciliterer handel med klimacertifikater, har netop indgået en samarbejdsaftale om at udbrede kendskabet til klimavenlige dyrkningsformer og udstede klimacertifikater hos landmænd.

Koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, ser spændende muligheder i en aftale mellem Danish Agro og Agreena om at udstede klimacertifikater til landmanden, så han kan få råd til at ændre sin dyrkningspraksis i en mere klimavenlig retning.

- Mange kunder har opfordret os til at se nærmere på klimacertifikater, og i vores optik repræsenterer de en reel mulighed for den enkelte landmand til at finansiere den grønne omstilling, siger Henning Haahr og fortsætter:

- Agreena har udviklet en professionel platform til dataindsamling, verifikation og udstedelse af klimacertifikater. De har været en ansvarlig aktør i processen for at udvikle og styrke handel med klimacertifikater. Vi ser en stor potentiel værdi for landmænd og vil gerne udvikle mulighederne sammen med Agreena.

Ekstra værdi i bedriften

- En af de store styrker hos Agreena er, at landmanden er i fuld kontrol over, hvad han vil med sine certifikater. Han kan sælge dem, holde på dem eller bede Agreena om at sælge dem for sig. Det er den enkelte landmand, der bestemmer, og det er hos ham, værdien af klimaindsatsen lander, og det har været vigtigt for os, tilføjer han.

I første omgang er fokus på landmænd i Danmark og Baltikum, men det er planen, at samarbejdet skal bredes ud til hele Danish Agro-koncernens forretningsområde.

Ida Boesen, der er medstifter af og direktør i Agreena, ser frem til samarbejdet.

- Dette er starten på et langsigtet partnerskab og et stort skridt for dansk landbrug, som har potentiale til at være på forkant med den bæredygtige omstilling. Det repræsenterer vores lands private sektor, der arbejder sammen om at gå forrest og udbrede innovative klimaløsninger på markedet, siger hun og fortsætter:

- I fællesskab muliggør Danish Agro og Agreena en omstilling for at give landmændene ekstra værdi i bedrifterne. Det kan få betydning for langsigtede klimainvesteringer samt fremtidig øget rentabilitet på grund af lavere brændstof- og arbejdsomkostninger, forbedret jordkvalitet, højere vandbindingsevne og næringsstofindhold samt øget biodiversitet.

ISO-certificeret

Eventuelle kontrakter om klimacertifikatprogrammet vil blive indgået med Agreena, som er akkrediteret i henhold til den internationale standard ISO 14064. Selskabets certificeringsprogram og klimacertifikater er tredjepartskontrolleret af Det Norske Veritas.

Læs også