bannerPos

Erhvervslivet: Folketinget bør udskyde klimakampen

Til Politiken skriver klimaminister Dan Jørgensen (S), at »Danmark og verden står i en helt anden situation end før udbruddet af Covid-19«. Arkivfoto.
03-04-2020 12:43

Ifølge dele af erhvervslivet bør man bør droppe de nye flyafgifter, CO2-afgifter og de kødafgifter, som er på tale for at nå de ambitiøse klimamål, der er opsat af regeringen og dens støttepartier.

Det skriver Politiken, som har været i kontakt med en række forskellige brancher, der som følge af coronakrisen er trængt økonomisk.

På samme vis afviser Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild et forslag fra SF om at indføre en afgift på landbruget, som blandt andet vil gøre oksekød dyrere.

Til Politiken skriver klimaminister Dan Jørgensen (S), at »Danmark og verden står i en helt anden situation end før udbruddet af Covid-19«.

Regeringens ambitioner er uændrede, men ifølge Politiken påpeger ministeren, at regeringen ikke medvirker til at »lukke danske virksomheder i klimaets navn for så at sende arbejdspladserne – og forureningen i øvrigt – til udlandet«

aldo

Ny måde at rapportere udtagning af prøver på

Svineproducenter og dyrlæger får nyt værktøj til at rapportere, når der udtages PRRS-prøver til viruspåvisning.

Byg en ekstra klimastald

Det er en god idé at have en nødplan i skuffen, hvis den afrikanske svinepest melder sin ankomst i Danmark eller Tyskland. Byg en klimastald og etabler nogle flere farestier, lyder rådet.

Samsø-landmænd vil stadig ikke kompensere for ikke-eksisterende udledning

Modsat meldinger i januar, så har regeringen ikke nedsat efterafgrødekrav på Samsø, som stadigvæk står til at kompensere for udledning fra produktion af fisk, som ikke finder sted. Samsø-landmænd kræver nu at blive fritaget for obligatoriske krav.

Vælg de rigtige aktier i en usikker fremtid

Det er ret så imponerende at kigge på graferne for de store aktie-index. Siden marts måned har vi oplevet et aktiemarked, der har revancheret nu mere end 60 procent af det, der blev tabt under coronakrisens begyndelse. Men investorerne er stadig usikre på fremtiden, og det er stadig farligt at ligge alt for disponeret i de cykliske aktier. Dog er der brancher og dermed aktier, der kan gøre det godt i den usikre fremtid, vi går i møde.

Det er nu, der skal ryddes op i roerne

Mange har allerede sprøjtet færdig i sukkerroerne, ellers er det i følge planteavlskonsulent nu, der skal sættes ind for de høje arter.

Med rådgiveren i marken

Jens Jakob Jensen fra HN Agro Consult gav tirsdag en status på de forskellige afgrøder.

- Det vigtigste er, at håndværket er i orden

Godt håndværk er for planteavlskonsulenterne hos HN Agro Consult den vigtigste grundsten uanset dyrkningsform.
Side 1 af 1848 (36959 artikler)Prev1234567184618471848Next