Du vil gerne være med i den digitale klub, ik´ Mulle?

Det er fællesskabet og viljen til at dele data i så store mængder, der, tilsat en vis portion innovationskraft og flid, har skabt de digitale muligheder og resultater, vi ser i dag, skriver Morten Langgaard.

Af Morten Langgaard, product portfolio manager, Seges

I dansk landbrug bryster vi os ofte af de mange stolte traditioner, fællesskabet og ikke mindst andelstanken, der mere end noget andet kendetegner erhvervet.

At vi også er digitale frontløbere, der ofte får andre erhverv til at sende misundelige blikke, er en nyere del af fortællingen. Alligevel hænger den nøje sammen med netop andelstanken.

For det er fællesskabet og viljen til at dele data i så store mængder, der, tilsat en vis portion innovationskraft og flid, har skabt de digitale muligheder og resultater, vi ser i dag. Det er unikt, og her har vi virkelig noget at være stolte af. Vi har i dag en branchespecifik platform, som kan understøtte behovet for rapportering på tværs af virksomheden og danne grundlag for benchmarking. Vi har automatisk datafangst i realtid og med meget høj automatisering ud fra kunstig intelligens. Vi har læring på tværs af alle 36.000 kunder. Og meget, meget mere.

Det betyder selvfølgelig også, at vi skal beskytte det, vi har, og blive ved med at udvikle på det, så vi bidrager til at give dig som landmand mere overblik, større indsigt og bedre bundlinje.

Forbedret kundeoplevelse

Men selv ikke de digitale træer vokser ind i skyen, og vi er godt i gang med en fremtidssikring. Vi vil massivt undersøge dine ønsker og behov som landmand og for bedst muligt at indrette os efter de aktuelle behov. Et af de nye tiltag er en forbedret brugerflade i Summax, der blandt andet skal sikre en intuitiv kunderejse, høj automatisering, bedre integration med omverden, der giver større fleksibilitet i valg af digitale leverandører og en design guide på tværs af digitale systemer.

Og til at hjælpe os med noget af alt det har vi tre brugerpaneler af landmænd, der løbende designer fremtidens brugerflader ud fra det »blanke« papir.

Hvis du vil være med i hulen, Mulle…

Vi har også lavet en best practice, fordi der ER en optimal måde at bruge systemet på for både landmænd og rådgivere. Den skal du benytte for at få fuld udnyttelse af systemerne Det vil sige, for at citere fra den danske filmskat, at hvis du vil være med i klubben, Mulle, skal du heldigvis ikke spise en skovsnegl. Men du skal følge opskriften.

Det betyder ændringer i dine arbejdsmetoder, men det betyder også en højere udnyttelse og værdi. Og vores mål er, at det giver dig motivation til at tage større ansvar for økonomistyringen og få større indsigt i blandt andet din likviditetstyring, lagerbeholdning o.l.

Spændende nyheder

Vi er også i gang med at åbne for samarbejde uden for erhvervet. Et eksempel på det er et agilt samarbejde mellem DLBR, Seges og Post Nord Strålfors med brugerinddragelse tidligt i processen. Resultatet er en ny funktion, der lanceres i september - »Tøm eBoks«, der automatisk sender alle relevante dokumenter fra eBoks Erhverv direkte over i regnskabsmappen i Summax.

Også Ø90 har fået en ny funktion, der med udlæsning af data er et vigtigt skridt på vejen mod, at Ø90 taler bedre sammen med andre systemer til økonomistyring. Du kan nu let eksportere data fra Ø90, og det er en afgørende funktion, hvis regnskabet for eksempel skal laves i et andet system.

Begge nyheder, der sparer dig tid og gør dit arbejde mere effektivt.

God sommer til jer alle!

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også