En undersøgelse viser, hvad danskerne synes er uundværligt til den ultimative grillaften. Grillpølsen topper listen, mens drikkevarer deler vandene.
En ny undersøgelse viser, at der er bred enighed om danskernes favorit til sommerens grillaftener, men knap så meget enighed om, hvad der skal serveres til.
Ikke overraskende tager grillpølsen førstepladsen som danskernes foretrukne grillmad. Hele 54 procent af de adspurgte danskere har valgt grillpølsen som deres ultimative favorit. Denne klassiker er populær både hos unge, ældre, børnefamilier og singler.
Også kartoffelsalaten, pølsens tro følgesvend, figurerer højt på listen over det mest elskede grilltilbehør på tværs af aldersgrupper.
Grillpølsen får dog skarp konkurrence fra salater, som hele 53 procent af danskerne anser som essentielle på bordet til den perfekte grillaften. Dette gælder især blandt danskere over 66 år, hvor hele 60 procent foretrækker salater og 42 procent har en forkærlighed for bøffer.
- Hele 54 procent af de adspurgte danskere har valgt grillpølsen som deres ultimative favorit
Fra artiklen
Unge vil have kolde øl og ældre vil have rosé
Undersøgelsen viser også, at drikkevarer spiller en vigtig rolle til grillaftenen. Men i modsætning til den brede enighed om grillpølsen er der større forskel at se i præferencer på tværs af aldersgrupper, når det kommer til drikkevarer.
Det ses, at de 25-35-årige foretrækker kolde øl, mens danskere over 66 år foretrækker et glas kold rosévin til aftenens grillretter.
Blandt de 25-35-årige har 40 procent valgt kolde øl som deres foretrukne drik, mod 30 procent der vælger rosé. Omvendt foretrækker 49 procent af de 66-75-årige rosévin, mens 36 procent vælger øl.
Undersøgelsen er gennemført af Jysk Analyse på vegne af feriehusudlejningsvirksomheden Novasol i juni 2024. Metoden, som er anvendt i undersøgelsen, er webbaserede spørgeskemaer.
Undersøgelsen inkluderer svar fra 1.000 repræsentativt udvalgte danskere over 25 år, der interesserer sig for sommerhusferie i Danmark og/eller udlandet.
Danskernes 10 favoritter til grillaftenen
- Grillpølser (54%)
- Friske sommersalater (53%)
- Bøffer (38%)
- Øl (36%)
- Rosévin (35%)
- Kartoffelsalat (34%)
- Grøntsager (32%)
- Hvidløgsflute (32%)
- Majskolber (25%)
- BBQ-marineret kød (21%)
Kilde: Jysk Analyse