Den 27. og 28. september inviterer Frilandsmuseet til høstmarked i samarbejde med Kgs. Lyngby Madmarked. Weekenden byder på boder med sæsonens råvarer, debatter om fremtidens fødevaresystem og en række aktiviteter for hele familien, lyder det i en pressemeddelelse.

Museet lover både landidyl og kritiske samtaler om nutidens udfordringer.

På gårdspladsen foran herregården kan gæsterne møde 30 lokale landmænd og jordbrugere, der sælger økologiske, regenerative og biodynamiske varer. Derudover kan man opleve mostning, plantefarvning, kartoffeloptagning, halmballe-hop og folkemusik.

Relevans i nutiden

Begge dage arrangeres debatter, hvor fødevareproducenter og politikere diskuterer prisstrukturer og grøn omstilling. Søndag rettes fokus mod byens rolle i fremtidens fødevareproduktion.

Museumsinspektør Anja Jørgensen fremhæver høstmarkedets relevans i en nutidig kontekst:

- I datidens bondesamfund var man dybt forbundet med naturen og årets gang. Vi befinder os naturligvis i en anden tid i dag, men med klimaudfordringerne og samfundets overforbrug i baghovedet, kan vi godt lære noget af datidens respekt for naturen, nøjsomhed og sameksistens, som prægede livet på landet dengang, siger Anja Jørgensen.

I datidens bondesamfund var man dybt forbundet med naturen og årets gang.

Anja Jørgensen, museumsinspektør