Sang og foredrag i forsamlingshuset

Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk byder på mange spændende foredrag og sangdage.

Andelslandsbyen Nyvang nær Holbæk byder de kommende måneder indenfor til god musik og spændende foredrag i forsamlingshuset.
Her kan man blandt andet høre om eventyrlige rejser på nimbusmotor-
cykel, om svingende jazz, rock and roll, om folkekirken under besættelsen, højskoler, demokrati og nationalisme.
- Ind imellem foredragsdagene bydes også på dejlige musikarrangementer med – de for mange – velkendte toner fra Liva Weel og Kai Normann Andersens store repertoire, oplyser Benjamin Lamberth, marketings og udviklingschef i Andelslandsbyen Nyvang.
 

Foredrag om landbrugets historie

Et emne kan især have landbrugsmæssig interesse. Søndag den 8. april er emnet det lille familielandbrug – dets historie, funktion og udviklingen. Foredraget holdes af Niels Kærgård, professor emeritus KU og forhenværende økonomisk overvismand.
Niels Kærgård tager udgangspunkt i tiden omkring 2. verdenskrig, hvor dansk landbrug var præget af små landbrug – husmænd og små gårde.
Det var bedrifter ejet af landmanden og med en alsidig produktion – næsten alle brugene havde grise, køer, høns og heste. Der var næsten ingen maskiner, men en masse folk på landet.
- I foredraget skildrer Niels Kærgård, hvordan disse landbrug fungerede, hvordan det var et resultat af en mere end 100-årig historie, hvordan livet på landet var, og hvad der er sket siden. Den unormale situation under selve krigen vil også blive berørt, fortæller Benjamin Lamberth.

Læs også