Covid-19 aflyser Agro Nord

Det igangværende smitteudbrud med stramme restriktioner i samfundet gør, at årets Agro Nord, som i første omgang var skubbet til april, nu aflyses. Styregruppen bag ser ikke andre muligheder.

Det er elitekøer i topklasse, som hvert år lægger vejen forbi Messecenter Vesthimmerland til Agro Nord. Sådan bliver det ikke i år, da styregruppen bag desværre har valgt at aflyse på grund af Covid-19. Arkivfoto. Tenna Bang
Det er elitekøer i topklasse, som hvert år lægger vejen forbi Messecenter Vesthimmerland til Agro Nord. Sådan bliver det ikke i år, da styregruppen bag desværre har valgt at aflyse på grund af Covid-19. Arkivfoto. Tenna Bang

Det er med stor ærgrelse at styregruppen bag kvægfagmessen Agro Nord meddeler, at den nu er aflyst.

- Udsigterne til at situationen omkring smittespredning og restriktioner bliver væsentlig forbedret i foråret er for usikre til at vi tør sætte gang i planlægningen, siger Henrik Dalgaard, formand for Agro Nord, som på baggrund af et online møde med styregruppen forleden, har valgt at aflyse messen.

Først udskudt

Styregruppen afholdt møde i slutningen af november, hvor temaet var at drøfte, afholdelse af messen, den oprindelige dato, onsdag den 10. marts.

Dengang blev styregruppen enige om at datoen for en eventuel gennemførelse af messen i 2021 skulle udsættes, hvis man skulle gøre sig forhåbninger om at gennemføre malkekvægsudstillingen.

På mødet i november besluttede man derfor at arbejde henimod en gennemførelse af arrangementet onsdag den 28. april.

- Det ville dog være en klar forudsætning, at udsigterne omkring smittespredning og restriktioner i forhold til forsamlingsforbud skulle se lysere ud i januar, for at det ville være realistisk at gennemføre udstillingen i slutningen af april.

Så aflyst

Den aktuelle situation omkring Covid-19 blev forleden drøftet på et virtuelt møde i styregruppen. Konklusionen på mødet blev, at udsigterne på ingen måde er blevet lysere i forhold til messens forventninger for de kommende måneder.

Derfor har styregruppen måtte tage den meget triste beslutning, at Agro Nord i foråret 2021 bliver aflyst.

- Det er med blødende hjerte, at vi tager denne beslutning, siger Brian Otte, direktør i Messecenter Vesthimmerland.

Ser nu frem til 2022

- En stor og flot malkekvægsudstilling som Agro Nord kræver, at vi får fat i de bedste og flotteste elitekøer i landet. Det er kun muligt at få disse dyr frem, hvis elitekøersudstillerne og de mange sædfirmaer, der deltager på udstillingen, får mulighed for at besøge de bedrifter, hvor de bedste dyr går, lyder det i en pressemeddelelse.

- Det giver sig selv, at det ikke er muligt i den nuværende situation. Vi tror desværre ikke at denne mulighed forbedres i den kommende månedstid eller to, og dermed kan vi komme til at stå i den situation, at sædfirmaerne ikke kan vise deres afkom frem på udstillingen, siger formanden.

- Vi ønsker ikke at gennemføre et Agro Nord uden de bedste dyr, så derfor er beslutningen omkring en aflysning den eneste mulighed, som vi står med nu, fortsætter Henrik Dalgaard.

Arrangørerne ser nu frem til at planlægge et fantastisk Agro Nord igen i 2022.

Datoen er fastlagt til onsdag den 9. marts 2022.

teba

- Vi ønsker ikke at gennemføre et Agro Nord uden de bedste dyr, så derfor er beslutningen omkring en aflysning den eneste mulighed, som vi står med nu.

Henrik Dalgaard, formand for kvægfagmessen Agro Nord

Læs også

Skær den dårligst betalte mælk fra
Årsmødet livestreames på mandag
+1,6 kroner pr. ko om dagen ved skift til non-GM
Få mere protein ud af kløvergræsset
Koen skal bøvse under en emhætte
Robuste sorter til kolbemajs