Slå gæren ned og få styr på alkoholen

Hvert år ved denne tid bliver kvægbrugerne mindet om, at det er vigtigt, at de har styr på deres management – både omkring majssnitningen og ilægning i stak. Alligevel går det i flere tilfælde galt

Mange problemer i stalden kan undgås, hvis man udfodrer ensilage af god kvalitet. Arkivfoto Det, der sker i majsensilagen, er, at gæren omdanner sukker til alkohol. Og det er ifølge Dianna Christensen, agronom og salgsrådgiver, Lallemand Nordic, et stort problem i mange besætninger. Arkivfoto Ensileringsmidler som Magniva Platinum 1, der indeholder de heterofermentative bakterier L. buchneri og L. hilgardii, har vist sig effektivt til at reducere alkohol i majsensilage. Forsøgsresultater af Szucs J.P et al. 2015. Kilde: Lallemand Nordic

De første majsmarker er ved at blive snittet rundt om i landet, og flere vil følge trop de kommende uger. Har man ikke allerede styr på sin management omkring ensileringen, er det ved at være oppe over.

- De seneste par år har flere og flere oplevet alkohol i deres majsensilage, påpeger Dianna Christensen, agronom og salgsrådgiver, Lallemand Nordic, og tilføjer:

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også